Hlavní obsah

Dokonalá hra vabank! Letce nevídaně zpackaný závěr zápasu rozčaroval

Columbus

Pro hokejisty Philadelphie to byla ztráta, která pořádně zabolí a v blízké budoucnosti je může i hodně mrzet. Zámořská NHL zažila v úterý večer nervydrásající koncovku zápasu mezi domácím Columbusem a Philadelphií, v níž Flyers v posledních vteřinách základní hrací doby promrhali dvoubrankový náskok a nakonec prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Brankář Columbusu Sergej Bobrovskij se raduje se spoluhráčem Brandonem Dubinským z výhry nad Philadelphií.

Článek

Flyers bojující o účast v play off měli duel v Nationwide Areně výtečně rozehraný. Giroux otevřel v první třetině skóre a v 52. minutě White v přesilovce zvýšil na 2:0. Steve Mason navíc v bráně chvílemi doslova čaroval, celkově lapil 51 střel soupeře. Když navíc 153 sekund před třetí sirénou usedl na trestnou lavici za sekání domácí Ryan Murray, vypadalo to s Modrokabátníky bledě.

Jenže kouč Tortorella riskl hru bez brankáře a při hře pět na pět vykřesal domácím jiskru naděje Jenner, jenž tečoval Jonesovo nahození. V samém závěru pak hala explodovala nadšením. Bobrovskij putoval znovu na střídačku a v čase 59:52 dopravil puk do sítě z dorážky Atkinson.

V prodloužení rozhodující branka nepadla. Pár sekund před jeho koncem předvedl efektní zákrok mladý zadák Gostisbehere, když na modré rybičkou zachytil vyhozený puk a jeho zásluhou se Flyers okamžitě dostali do velké šance. Tu však Simmonds neproměnil a na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

V nich se stal hrdinou domácí Jenner. V páté sérii oklamal blafákem Masona, a protože na druhé straně neuspěl Couturier, mohli Blue Jackets začít slavit. "Obrovská výhra, určitě. Kluci makali až do konce a byli za to odměněni," radoval se gólman Bobrovskij, jenž si v utkání připsal 31 zákroků.

White: Vítězství si zasloužili

To Letcům, v jejichž sestavě nechyběli Radko Gudas a Jakub Voráček, do smíchu nebylo. Důležitá výhra jim doslova protekla mezi prsty. Dobře si uvědomují, že ztracený bod může týmu z Pensylvánie na konci základní části citelně chybět. "Darovali jsme jim bod, je to opravdu zklamání," povzdechl si gólman Mason.

Nevydařený závěr střetnutí vytočil i kapitána mužstva Claudea Girouxe. "Jestli budeme hrát takhle dál, tak i když se do play off dostaneme, brzy z něj vypadneme," řekl.

Pojišťovací druhou trefu zařídil hostům White, který vstřelil desátý gól v sezóně. Ani jemu ovšem nebylo po utkání příliš do řeči. "Nerad to říkám, ale oni si to vítězství zasloužili. Celý zápas nás přehrávali," uznal.

Flyers jsou ve Východní konferenci osmí, aktuálně devátý Detroit má stejně bodů, ale o jeden odehraný zápas víc. Další duel čeká Philadelphii ve čtvrtek večer na ledě Colorada.

Probojují se hokejisté Philadelphie letos do play off?
Ano
45,2 %
Ne
54,8 %
Celkem hlasovalo 1038 čtenářů.

Reklama