Hlavní obsah

Tampa Bay - NY Islanders 7:4Češi dotáhli Tampu k výhře, Palát připravil dva góly během 23 vteřin

Tampa Bay
Aktualizováno

Pouhé tři duely se hrály v noci na sobotu v NHL. St. Louis si výhrou nad Vancouverem zajistilo postup do vyřazovacích bojů, souboj Washingtonu s New Jersey rozhodl jediný gól v prodloužení, který znamenal výhru Capitals. Pro českého diváka bylo nejzajímavějším střetnutí Tampy Bay s New Yorkem Islanders, v němž se na výhře Blesků 7:4 výrazně podíleli Ondřej Palát s Andrejem Šustrem. Prvně jmenovaný si připsal tři asistence, druhý vstřelil gól a na další přihrál.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Ondřej Palát a vlevo Tyler Johnson (ilustrační foto)

Článek

Andrej Šustr poslal Tampu do vedení 4:3 ve 46. minutě, kdy uspěl s ranou zpoza kruhů, která zapadla přesně k bližší tyči. O 19 sekund později však za hosty srovnal Nikolaj Kuljomin. Bolts nakonec strhly vývoj klání ve svůj prospěch, když v závěrečné desetiminutovce nastříleli tři branky a u všech asistoval Ondřej Palát.

Rodák z Frýdku-Místku nejprve v tísni před brankovištěm sklepl na led odražený kotouč a následným plácnutím holí dokázal najít před odkrytou bránou Tylera Johnsona, pro něhož nebyl problém poslat puk do sítě. Za dalších 23 vteřin ještě Palát před cestou na střídačku připravil další trefu pro Jasona Garrisona, kterého našel v dobré pozici pasem z pravé strany. Poslední změnu skóre pak měl na svědomí obránce Victor Hedman střelou přes celé hřiště do prázdné brány.

St. Louis zdolalo takřka neškodný Vancouver hladce 4:0, což znamená, že Bluesmani mají jistou účast v play-off sedm zápasů před koncem základní části. Pozoruhodnou sérii drží jejich gólman Brian Elliot, kterému se podařilo udržet nulu ve třetím utkání za sebou. Tentokrát mu k tomu stačilo jen 15 zákroků.

Další skvělý zápas odchytal nováček Scott Wedgewood, který dostal příležitost v bráně New Jersey potřetí a opět nezklamal. Třiadvacetiletý brankář proti Washingtonu držel čisté konto přes 62 minut, poté jej v prodloužení překonal John Carlson a rozhodl tak o výhře nejlepšího týmu ligy 1:0. Americký obránce se prosadil prudkou ranou od pravého mantinelu.

Výsledky NHL
St. Louis - Vancouver 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky: 11. Brodziak, 16. Fabbri, 36. Gunnarsson, 53. Edmundson. Střely na branku: 37:15. Diváci: 19.580. Hvězdy zápasu: 1. Brodziak, 2. Elliott, 3. Edmundson (všichni St. Louis).
New Jersey - Washington 0:1 v prodl.
Branka: 63. Carlson. Střely na branku: 22:26. Diváci: 16.514. Hvězdy zápasu: 1. Carlson (Washington), 2. Wedgewood (New Jersey), 3. Holtby (Washington).
Tampa Bay - NY Islanders 7:4 (2:1, 1:2, 4:1)
Branky: 14. Kučerov (Šustr), 14. Naměstnikov, 26. Stamkos, 47. Šustr, 51. Johnson (Palát), 51. Garrison (Palát), 59. Hedman (Palát) - 9. Nelson, 26. Prince, 37. Boychuk, 47. Kuljomin. Střely na branku: 42:31. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Garrison, 2. Palát, 3. Boyle (všichni Tampa).

Reklama

Související témata: