Hlavní obsah

Tohle ještě nikdo nepředvedl. Jágr má další rekord, znovu pokořil Howea

Jaromír Jágr při výhře Floridy nad Tampou (5:2) překonal vstřelenou brankou další rekord. Nasázel alespoň pětadvacet gólů v sezóně jako vůbec nejstarší hráč v historii NHL. Je mu 44 let a 40 dní. Dosud primát držel Gordie Howe, jemuž se povedlo pětadvacetkrát skórovat naposledy před více než čtyřiceti lety - v sezóně 1969/70, a to necelé dva týdny před 42. narozeninami.

Foto: Brian Blanco, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) z Floridy a Matt Carle (25) z Tampy Bay.

Článek

Český hokejista hranici 25 gólů v sezóně pokořil už poosmnácté ve své kariéře. V tomto ročníku Florida zatím úspěšně atakuje i díky němu pozice znamenající účast v play off.

"Mám kolem sebe dobré hráče, v posledních dvou třech zápasech ale moje lajna nehrála moc dobře. Chtěl jsem, aby kluci zrelaxovali a trochu se na ledě bavili. Přestože jsou mladí, jsou už několik posledních let lídry mužstva. Mají nějaké zkušenosti," uvedl Jágr po zápase s Tampou.

Na metu 25 gólů dosáhl poprvé od svého návratu do NHL v roce 2011. Přesně tolik branek dal i v sezóně 2007/08 v dresu New York Rangers. Pak se se zámořskou soutěží poprvé loučil a mířil do Omsku.

Když bude hrát do šedesáti, jak prohodil nedávno, překoná třeba i další Howeho maximum. Kanadská legenda na metu 25 branek v sezóně dosáhla dvacetkrát...

Reklama