Hlavní obsah

Je před Jágrem i Voráčkem. Divná atmosféra, ale konečně jsme vyhráli, oddechl si Krejčí

Toronto

Dvěma asistencemi přispěl David Krejčí k výhře Bostonu v Torontu (3:1). Po jeho první gólové přihrávce kapitán Zdeno Chára dovršil obrat ve prospěch hostů. Druhý bod Krejčí přidal poté, co stále ještě za stavu 1:2 domácí trenér Mike Babcock sáhl ke hře bez gólmana. S přispěním českého útočníka 50 vteřin před koncem dopravil puk do prázdné branky Matt Beleskey. Původně i u první trefy hostů svítil coby asistent Krejčí, později byl bod připsán Beleskeymu. I tak byl český centr spokojen. Skončila šňůra pěti bostonských porážek, tým je třetí v Atlantické divizi a má play off na dosah. „V poslední době byla divná atmosféra v kabině, ale konečně jsme vyhráli,“ oddechl si Krejčí.

Foto: John Hefti, Reuters

Davidové Krejčí (druhý zprava u mantinelu) a Pastrňák (88) jásají se spoluhráči z Bostonu po jedné z branek proti San Jose.

Článek

Dnes dvě asistence... Celkově jich máte 41, více než nejlepší Čech v kanadském bodování NHL Jágr nebo třeba i Voráček... Je to nějak důležité?

Ani ne. Samozřejmě je to příjemné, ale důležitější je, že se změnila atmosféra v mužstvu.

Jak hodnotíte situaci Bostonu?

Bylo to hodně důležité vítězství. Pět porážek za sebou vypadá dosti hrozivě, ale třikrát jsme prohráli pouze o branku. Sehráli jsme dobré zápasy, ale bohužel nám to tam moc nepadalo. K dobré náladě nám dnes také pomohlo to, že prohrál Detroit (tým na první nepostupové příčce ve Východní konferenci), takže se náš náskok zvětšil (na tři body). Teď si můžeme užít trochu volna s rodinou a také se můžeme trochu odreagovat.

Na ledě jste se objevoval s Davidem Pastrňákem...

Hrajeme takhle spolu celou sezónu až na pár výjimek. Celkem nám to šlape. Sice byl nějakou dobu zraněný, také se zúčastnil mistrovství světa juniorů, ale většinu času, když je zde, tak hrajeme spolu. Je to šikovný hráč, velice talentovaný, má rychlost a ke všemu má vynikající ruce. On bude lepší a lepší. V NHL jsou takhle vynikající mladí hráči spíše výjimkou a David je jedním z nich. Dobré je, že sám na sobě pracuje. Hodně spolu kamarádíme i mimo led. Je pěkné vidět, jak roste nejen na ledě, ale i v běžném životě.

Co pro vás znamená nominace na Světový pohár?

Je to pro mě čest, když mohu hrát za české národní mužstvo. Když jsem byl malý, tak NHL nebyla mnoho v televizi, ale média se soustředila na národní mužstvo. A dostat se do reprezentace bylo mým cílem. Vždycky, když obléknu reprezentační dres, tak je to zážitek.

Závěr utkání byl poněkud nervózní. Bude takový i celý závěr sezóny?

Intenzita hry na ledě se zvyšuje v závěru sezóny, je to rvačka o play off, hodně týmů bojuje o účast ve Stanley Cupu. Toronto sice ne, ale zase jsou zde hráči z farmy a ti bojují o místo v mužstvu pro příští sezónu a chtějí dokázat, že patří do NHL. Hra je teď na jiné úrovni, než byla třeba před třiceti zápasy.

Reklama

Související témata: