Hlavní obsah

Elitní bek NHL předvedl svou temnou stranu. Za úder hokejkou do obličeje by měl Keith pykat

St. Paul/Praha

V souvislosti s Duncanem Keithem se píše hlavně o dvou Norris Trophy pro nejlepšího beka NHL. Dokonalý přehled, elegantní skluz a spousta minut strávených na ledě. V úterý však obránce Chicaga ukázal svou temnou stranu. Úderem hokejkou totiž zranil v obličeji Charlieho Coylea z Minnesoty.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Chicaga Duncan Keith.

Článek

V posledních třech play off Blackhawks pokaždé soupeře z týmu Wild vyřadili. Loni při cestě za Stanley Cupem v konferenčním semifinále dokonce 4:0 na zápasy. Probíhající sezóna ale poměr sil nečekaně obrátila.

Chicago už má sice jisté play off, zatímco Minnesota o něj ještě bojuje, ale vzájemné duely s úřadujícími šampióny ji do vyřazovací části vydatně popohánějí. Vyhrála totiž nad Blackhawks všech pět zápasů s celkovým skóre 20:9. Výjimkou nebyl ani ten poslední, který ovládla 4:1.

V polovině první třetiny se Keith za stavu 1:0 pro Wild přetahoval s Coylem u mantinelu, o osm let mladší útočník Minnesoty neměl k hvězdě příliš respektu a Keitha složil tvrdě na led. Obránce Chicaga ovšem zareagoval hanebně - v leže na zádech švihl soupeře hokejkou do tváře.

Elitní zadák se tak ani moc nedivil, že ho sudí hned poslali pod sprchy a k tomu může očekávat i suspendaci ze strany NHL. „Neptejte se mě na něco, co se ještě nestalo," odmítl kouč Chicaga Joel Quenneville komentovat pravděpodobnou Keithovu absenci v několika následujících zápasech.

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu má navíc už jeden podobný incident za sebou, když v play off 2013 obdobně sejmul hokejkou do tváře Jeffa Cartera z Los Angeles.

Coyleovi tekla po Keithově pošimrání v obličeji z rány krev, nos měl nepěkně pochroumaný. „Jestli ho má zlomený? Ani nevím, jen jsem se ho šel zeptat, jak mu je a vypadal trochu otřeseně," líčil kouč Minnesoty John Torchetti.

Coyle ale zápas dohrál, zatímco loňský vítěz Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off v tu dobu o svém zkratu hloubal v kabině. Klidně se ale může stát, že v bitvách o Stanley Cup na sebe Chicago s Minnesotou znovu narazí, a pak by mohlo být ještě hodně veselo.

Reklama

Související témata: