Hlavní obsah

Jágrův tým přišel o kanonýra minimálně do play off. Hudler bude mít nového centra

Nečekaná porážka 2:5 nebyla jedinou nepříjemností, která hokejisty Floridy v úterním duelu s Torontem potkala. Panteři také přišli o útočníka Vincenta Trochecka, jenž je spolu s Jaromírem Jágrem s 25 góly nejlepším kanonýrem týmu. Fanoušci nyní doufají, že se tahoun týmu dá do pořádku do play off, trenéři si zase musí lámat hlavu, jak přeskupit útoky a jednu z hvězd nahradit.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Centr Floridy Vincent Trocheck (21) se raduje z gólu proti Detroitu.

Článek

Dvaadvacetiletého Američana vyřadila ze hry snaha zblokovat střelu torontského Parenteaua. Puk ho ale zasáhl tak nešťastně, že se ihned skácel v bolestech k ledu a zápas pro něj záhy skončil. Na nastřelenou nohu dostal poté sádru.

„Do konce základní části bude mimo hru, což je nějakých deset dnů. Pak se uvidí, jak bude zranění vypadat. Nemyslím si, že to bude zranění na dlouho. Snad ho budeme mít zpátky na play off, kam se tedy napřed musíme dostat. Špatné ale je, že to má v sádře a nemůže nohu nijak zatěžovat, " prozradil kouč Panterů Gerard Gallant.

Nejen jemu je jasné, že jde o citelnou ztrátu pro tým. „Trocheck je už dlouho naším nejlepším hráčem. Doufám, že za něj někdo dokáže zaskočit. Jejich lajna (Trocheck-Jokinen-Reilly Smith) hrála skvěle," litoval zranění svého spoluhráče mimo jiné i Jaromír Jágr.

Obstojí v jeho roli Bjugstad?

Druhý útok Floridy jenom v březnu dohromady nasázel 17 gólů a nasbíral celkem 41 bodů. Zraněného Trochecka by měl nahradit Nick Bjugstad. „Je jednou z našich mladých hvězd, doufám, že mu to (ve druhé formaci) sedne a bude hrát dobře. Už minulou sezónu táhl tým dva měsíce, teď očekáváme to samé. I proto jsme s ním podepsali šestiletý kontrakt," připomněl Gallant smlouvu pro mladíka v hodnotě 24,6 miliónu dolarů.

Bjugstadovu pozici ve třetí formaci po boku Jiřího Hudlera a Teddyho Purcella by měl zaujmout Rocco Grimaldi, jehož vedení Floridy povolalo z farmy v Portlandu. „Dostane šanci. Je to šikovný kluk, už za nás v sezóně pár dobrých zápasů odehrál," připomněl kouč.

Šest utkání před koncem základní části se Florida přetahuje o čelo Atlantické divize s Tampou, s níž má stejně bodů (93) i odehraných duelů. V noci ze čtvrtka na pátek hostí Panteři další z bývalých klubů Jaromíra Jágra New Jersey. Sraz by si na něm měl opět dát jeho fanklub cestujících fanoušků v parukách.

Reklama

Související témata: