Hlavní obsah

Crosby, Dubnyk a Burns byli zvoleni v NHL hvězdami měsíce března

New York

Hokejový útočník Sidney Crosby z Pittsburghu byl vyhlášen v NHL první hvězdou března. Druhým nejlepším hráčem uplynulého měsíce byl zvolen brankář Devan Dubnyk z Minnesoty a třetí hvězdou obránce Brent Burns ze San Jose. Ocenění pro nejlepšího nováčka získal už potřetí forvard Connor McDavid z Edmontonu, který na něj dosáhl už za říjen a únor.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Sidney Crosby se raduje z gólu v prodloužení.

Článek

Osmadvacetiletý Crosby byl s 21 body za sedm branek a 14 asistencí z 16 utkání nejproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem hodnoceného období. Pomohl Penguins celkem k dvanácti výhrám. Celkově se Crosby vyšplhal po nepodařeném úvodu sezóny na třetí místo produktivity s 81 body za 32 gólů a 49 přihrávek.

O rok starší Dubnyk vychytal ve 14 duelech uplynulého měsíce deset vítězství, měl průměr 2,06 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,7 procenta. Třicetiletý Burns si připsal v 19 březnových duelech 19 bodů za šest gólů a 13 asistencí.

Devatenáctiletý McDavid vládl v březnu všem nováčkům se 16 body a 11 asistencemi z 15 duelů. Dalšími kandidáty na ocenění byli vedle jedničky loňského draftu útočníci Sam Reinhart s Jackem Eichelem z Buffala, Anthony Duclair z Arizony a Robby Fabbri ze St. Louis.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články