Hlavní obsah

Obránce Keith z Chicaga dostal v NHL trest na šest zápasů

New York

Hokejový obránce Duncan Keith z Chicaga byl potrestán v NHL zákazem startu v šesti zápasech za faul vysokou holí na útočníka Charlieho Coylea z Minnesoty. Dvaatřicetiletý nejužitečnější hráč loňského play off bude vedle posledních pěti duelů základní části chybět Blackhawks i v úvodním utkání bojů o Stanleyův pohár, který Chicago obhajuje.

Foto: Anne-marie Sorvin, Reuters

Obránce Chicaga Duncan Keith (2) v souboji s Danielem Sedinem (22) z Vancouveru.

Článek

Coyle v polovině úterního utkání na ledě Minnesoty Keitha srazil v souboji u mantinelu, dvojnásobný olympijský vítěz upadl na led a ohnal se po soupeři hokejkou. Zasáhl jej do obličeje a byl za to vyloučen do konce utkání. Keith už byl v minulosti potrestán dvakrát a v roce 2013 ve finále Západní konference to bylo za podobný zákrok hokejkou do obličeje útočníka Jeffa Cartera z Los Angeles.

Keith, který s Chicagem vyhrál třikrát Stanleyův pohár, už vynechal páteční duel ve Winnipegu a hrát nesmí ani v domácích duelech s Bostonem, Arizonou, St. Louis a také v utkání v Columbusu. Do hry se zařadí až v druhém utkání 1. kola play off. Během trestu přijde o 148 883 dolarů ze svého platu. Za zákrok se následně Coyleovi omluvil.

Reklama