Hlavní obsah

Jágr svým fórkem vstoupil do rozhovoru s parťákem. A odjížděl vysmátý od ucha k uchu

Nejenže Floridě pomohl po čtyřech letech probít se v NHL do bojů o Stanley Cup, Panteři navíc v letošní sezóně překonali klubový rekord v počtu získaných bodů i výher. A rovněž k vítězství v Atlantické divizi soutěže, což by Panthers zaručovalo začínat v domácím prostředí i v případě postupu do 2. kola play off. Není proto divu, že český hokejový útočník Jaromír Jágr je před startem vyřazovacích bojů v dobrém rozpoložení, o čemž přesvědčil i před úterním zápasem v Montrealu.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Hokejisté Floridy (zleva) Aleksander Barkov, Jaromír Jágr a Jonathan Huberdeau se radují z gólu na ledě Montrealu.

Článek

Při předzápasovém rozbruslení v Bell Centre si Jágr všiml, že jeho parťák z první útočné formace Jonathan Huberdeau poskytuje u střídačky rozhovor pro sportovní kanál Sportsnet.

Legendární osmašedesátka si proto usmyslela, že nastal pravý čas pro další z žertíků. Jágr zamířil ke dvaadvacetiletému Kanaďanovi a jeho odpovědi se zájmem několik vteřin poslouchal. Když pak reportér Huberdeaua vyzval, aby se zmínil i o českém legendárním forvardovi, třetí hráč draftu NHL z roku 2011 se lehce pousmál.

„Musím o něm říkat dobré věci, když tady teď u mě stojí," prohlásil Huberdeau, načež si okamžitě vzal slovo Jágr a začal spoluhráče popichovat, aby ho na ledě hledal častěji. „Nahrávej mi puky, prosím. Děkuju mnohokrát," vypálil s 64 kanadskými body nejproduktivnější hráč Panterů v sezóně a následně s úsměvem od ucha k uchu odbruslil pryč.

Samotný zápas v Montrealu pak vyšel Floridě i Jágrovi samotnému parádně. Panteři po výhře 4:1 uspěli už počtvrté v řadě a Jágr posbíral dvě asistence, tu první hned po deseti vteřinách hry.

Reklama

Související témata: