Hlavní obsah

Češi z Rangers podrželi v derby brankáře Weekese

Téměř po měsíci se do branky hokejistů New York Rangers opět postavil gólman Kevin Weekes, a to rovnou v derby s městskými Islanders. Jeho spoluhráči se mu snažili návrat co nejlépe usnadnit a tak obětavě padali do střel, kterých nakonec mužstvo blokovalo více, než kolika musel Weekes bezprostředně čelit. I proto Rangers nakonec vyhráli 5:2.

Článek

"Věděli jsme, že to pro něj nebude jednoduché, tak jsme se mu od začátku zápasu snažili co nejvíce pomáhat. Není to snadné, vrátit se po delší pauze," říkal po zápase Jaromír Jágr na adresu Weekese. "A odvedl skvělou práci. My všichni jsme odvedli skvělou práci. Neměli proti nám moc šancí, myslím, že jsme hráli dobře," dodal český útočník, který tři minuty před koncem vstřelil poslední branku zápasu.

Čeští hokejisté byli ostatně u všech branek Rangers. Na první gól Tjutina přihrávali Jágr a Martin Straka, na konci první třetiny pak po přihrávce Petra Průchy zvýšil na 2:0 Steve Rucchin. Ve druhé části pak dokonce Rangers odskočili na čtyřbrankový náskok, když se nejprve trefil Martin Ručinský a Straka v polovině zápasu pak ještě překonal gólmana Islanders DiPietra z trestného střílení.

"Bylo to bezvadné utkání. Všechny čtyři útoky hrály dobře, navíc jsme měli dobrý začátek, což bylo hodně důležité," chválil Straka po utkání výborný výkon svého mužstva. Právě Straka byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Reklama