Hlavní obsah

Voráčkovi pláchl puk, detroitského rychlíka stíhal marně

Detroit/Praha

Byla to jednoduchá přihrávka po mantinelu, ale Jakub Voráček si ji nedokázal zpracovat a pak už marně stíhal detroitského střelce Andrease Athanasioua, který v oslabení zvyšoval náskok hokejistů Red Wings. Jeden z klíčových soubojů o postup do play off NHL Philadelphia prohrála 0:3, všechno má ale nadále ve svých rukách.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Centr Detroitu Andreas Athanasiou se raduje poté, co v utkání proti Philadelphii překonal brankáře Steva Masona. V pozadí zklamaný jakub Voráček.

Článek
Fotogalerie

O dvě zbývající volná místa do play off jsou ve Východní konferenci ještě tři zájemci. Flyers mají oproti svým konkurentům Detroitu a Bostonu, kteří proti sobě nastoupí v noci na pátek, ještě jeden zápas k dobru. Ve čtvrtek je čeká Toronto, v sobotu Pittsburgh a v neděli odložený duel s Islanders.

Bruins můžou získat maximálně 95 bodů, zatímco Philadelphia 97. Mnohem líp by se jí ale dýchalo, kdyby ji ve středu nedeptal detroitský brankář Jimmy Howard, který pochytal všech 30 pokusů Flyers.

Dvakrát vypálil Radko Gudas, dokonce čtyřikrát Voráček, ale k dovršení své smůly se jeho rána v přesilovce ze 34. minuty odrazila od horní tyčky.

„Měli bychom zapomenout na to, co se stalo o víkendu v Pittsburghu (porážka 2:6), měli jsme dva dny volna, takže na únavu se vymlouvat nemůžeme," řekl před zápasem Voráček, jenže lépe připravení byli Red Wings.

Chyb bylo moc...

Flyers nahlodala už chyba nováčka Gostisbeherea, který v tísni odpálil puk směrem k vlastní brance a detroitský Helm se štěstím otevřel skóre. Pak přišla Voráčkova minela. „Sledoval jsem puk, který mu přeskočil hokejku. Věděl jsem předem, co udělám," řekl Athanasiou, když gólmana Masona překonal forhendovým blafákem.

Trenéři v NHL často říkají, že pokud chce jejich tým uspět, musejí jeho nejlepší hráči zahrát jako opravdoví lídři. Tentokrát měl ale Voráček dva minusové body, kapitán Giroux společně se Schennem, Simmondsem a Gostisbeherem končili dokonce na minus třech.

„Musíme se hodně rychle oklepat a soustředit na zápas s Torontem," řekl kouč Dave Hakstol.

Přispět bude chtít i Voráček, který od návratu na led po třítýdenní zdravotní pauze zaznamenal v 10 zápasech jediný gól a přidal k němu čtyři asistence.

Které dva týmy postoupí jako poslední z Východní konference NHL do play off?
Detroit a Philadelphia
46,4 %
Detroit a Boston
38 %
Boston a Philadelphia
15,6 %
Celkem hlasovalo 6918 čtenářů.

Reklama