Hlavní obsah

NY Islanders - Philadelphia 2:5Jágr už zná soupeře pro play off. Neuvirth se vrátil do branky a vychytal Philadelphii výhru

New York

Základní část NHL v této sezóně skončila. Brankář Michal Neuvirth se po téměř měsíční pauze vrátil do branky Philadelphie. Vychytal jí vítězství nad New Yorkem Islanders 5:2, k němuž pomohl asistencí i Jakub Voráček. Až tento výsledek také definitivně rozhodl, že právě Islanders budou v prvním kole play off soupeřem pro Floridu s Jaromírem Jágrem a Jiřím Hudlerem. Philadelphia se utká s Washingtonem, který ve druhém pondělním duelu prohrál s Anaheimem 0:2.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Philadelphie Michal Neuvirth inkasuje z hole Nikolaje Kuljemina v utkání s New Yorkem Islanders.

Článek

Islanders hráli páté utkání v sedmi dnech a rozhodli se tak šetřit některé klíčové hráče včetně kapitána Johna Tavarese. Chyběli také Kyle Okposo, Frans Nielsem Casey Cizikas, Nick Leddy či Johny Boychuk.

Ostrované mohli v případě vítězství ještě předstihnout Rangers a odsunout je ze třetí příčky Metropolitní divize. V tom případě by zahájili boj o Stanley Cup v sérii proti Pittsburghu, s nímž se ale nakonec utká městský rival.

Philadelphia, která také šetřila opory jako Claude Giroux, Wayne Simmonds, Sean Couturier, Mark Streit či Steve Mason si v předchozím zápase zajistila účast v play off a na závěrečný duel základní části se poprvé od 16. března dostal do branky Michal Neuvirth. K vítězství pomohl 14 zákroky.

„Je hezké mít ho zase zpět. Už pár dnů byl připraven nastoupit a je dobře, že mohl být 60 minut v ostré akci. Je důležité, aby byl na příští týden připraven," pochvaloval si kouč Flyers Dave Hakstol.

Neuvirth inkasoval oba góly v úvodních deseti minutách, kdy se trefili Nikolaj Kuljomin a Matt Martin. Záhy však Flyers nastartovali v přesilovce obrat, který načal po přihrávce Jakuba Voráčka Shayne Gostisbehere. Do sítě Islanders pak ještě trefili Jevgenij Medveděv, Michael Raffl, Scott Laughton a R. J. Umberger.

Anaheim si vítězstvím nad nejlepším týmem základní části z Washingtonu počtvrté za sebou zajistili triumf v Pacifické divizi. Jediné dva góly v utkání dali Corey Perry a Nick Ritchie. Ducks nakonec nasbírali o bod více než Los Angelses a v prvním kole play off budou hrát s Nashvillem.

Další dvojice tvoří Tampa - Detroit, Dallas - Minnesota, Los Angeles - San Jose a St. Louis - Chicago.

NY Islanders - Philadelphia 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Branky: 6. Kuljomin, 10. Martin - 12. Gostisbehere (Voráček), 20. Medveděv, 27. Raffl, 46. Laughton, 52. Umberger. Střely na branku: 17:27. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celé utkání, inkasoval dvě branky ze 17 střel a úspěšnost zásahů měl 88,24 procenta. Diváci: 14 244. Hvězdy zápasu: 1. Raffl, 2. Medveděv (oba Philadelphia), 3. De Haan (NY Islanders).
Washington - Anaheim 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: 25. Perry, 27. Ritchie. Střely na branku: 24:21. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Williams (Washington), 2. Andersen, 3. Perry (oba Anaheim).

Reklama