Hlavní obsah

Hejduk byl uveden do sportovní Síně slávy v Coloradu

Denver

Bývalý hokejový útočník Milan Hejduk byl tři roky po skončení aktivní kariéry uveden do sportovní Síně slávy Colorada. Čtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana 1998 a vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 působil v NHL jen v dresu Avalanche, v jehož dresu se před třinácti lety stal i nejlepším střelcem kanadsko-americké soutěže.

Foto: Sport.cz

Milan Hejduk při uvedení do sportovní Síně slávy Colorada.

Článek

"Je pro mě ctí být ve společnosti takových hráčů a dalších oceněných v Síni slávy. O takové poctě jsem nikdy ani nesnil," uvedl Hejduk, který za Colorado odehrál 14 sezon a v ročníku 2011/12 byl i kapitánem týmu.

Účastník tří olympijských turnajů se tak zařadil po bok Joea Sakica, Patricka Roye, Petera Forsberga nebo Adama Footea. "Oni mi ukázali cestu a já jsem jen šel v jejich stopách," doplnil Hejduk, který v březnu získal americké občanství.

Rodák z Ústí nad Labem žije s manželkou a dvěma syny v Parkeru nedaleko Denveru, kde se věnuje i trenéřině. Momentálně vede tým Colorado Thunderbirds, za nějž jeho děti Marek a David hrají.

"Bylo to úžasných 14 let s Avalanche. Po většinu mé kariéry jsme měli skvělé týmy, zejména na začátku. Škoda, že jsme vyhráli Stanley cup jen jednou, protože ty týmy byly opravdu vynikající," dodal Hejduk.

Reklama

Související témata: