Hlavní obsah

Mrázkova přihrávka zničila naděje Detroitu. Spoluhráči i kouč se ho ale zastávají

Tampa

Odchytal velmi solidní zápas, jenže jediné jeho zaváhání ze závěru zápasu ukončilo hokejistům Detroitu sezónu. Brankář Petr Mrázek nepovedenou rozehrávkou zpoza branky nechtěně založil jedinou gólovou akci celého pátého duelu série s Tampou. Hráči Red Wings prohráli 0:1, celou sérii pak 1:4 a boje o Stanley Cup pro ně letos končí. Českému gólmanovi však nikdo nic nevyčítal.

Foto: Kim Klement, Reuters

Brankář Detroitu Petr Mrázek během pátého utkání série s Tampou.

Článek
Fotogalerie

Mrázek pochytal 23 střel, byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, jenže minutu a 47 sekund před jeho koncem poslal nepovedenou přihrávku na Jonathana Ericssona, které se zmocnil Ryan Callahan, po jehož přihrávce dal jediný gól zápasu Alex Killorn.

„Nešlo o chybu v komunikaci. Takhle to hrajeme často. Pete patří ve hře s pukem k nejlepším gólmanům v celé lize. Když ale máte brankáře, který je výborný s hokejkou, prostě se někdy stane... No zkrátka bylo velmi nešťastné, že se něco takového stalo zrovna v tuhle dobu," zastal se Mrázka kouč Jeff Blashill.

Vinu za vyřazení nesváděl na ostravského rodáka ani jeho spoluhráč Brad Richards: „Takový je hokej a sport vůbec. Petr odehrál výborné utkání. Ke konci třetiny je hra mnohem těžší. V takových zápasech, kde hrozí vyřazení a musíte zvítězit, si trochu zahráváte s osudem. Dnes tenhle odraz puku nedopadl v náš prospěch."

Mrázkova přihrávka měla být o něco rychlejší a razantnější, aby našla svého adresáta. Své zřejmě sehrála i horší kvalita ledu s blížícím se koncem zápasu.

„Slyšel jsem, jak na mě křičí: Hraj puk. Chtěl jsem ho poslat na Ericssona, jenže on si najel až moc do rohu. Myslel jsem, že bude bruslit blíž k bráně. Callahan pak sebral puk, dal ho před bránu a padl gól," popsal klíčovou situaci Mrázek.

Po utkání byl pochopitelně hodně skleslý. „Je vždycky těžké prohrát zápas jako tento minutu a půl před koncem. Navíc takhle frustrujícím gólem. Měli jsme už dřív mnoho šancí, jen jsme se nedokázali prosadit," poukazoval brankář na střeleckou aktivitu svého týmu, který však z 34 střel nedal jediný gól.

Reklama

Související témata: