Hlavní obsah

Jágrův trenér je kandidátem na nejlepšího kouče NHL

New York

Gerard Gallant z Floridy, Lindy Ruff z Dallasu a Barry Trotz z Washingtonu jsou kandidáty na ocenění pro nejlepšího trenéra uplynulé sezóny NHL. Jako jediný už na Jack Adams Award v minulosti dosáhl Ruff v sezóně 2005/06 při působení v Buffalu. Vítěz bude vyhlášen 22. června na galavečeru v Las Vegas.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Největší žolík trenéra FLoridy Gerarda Gallanta.

Článek

Gallant dovedl Panthers s čtyřiačtyřicetiletým ofenzivním lídrem Jaromírem Jágrem k vítězství v Atlantické divizi a tým vytvořil klubové rekordy se 47 výhrami v sezóně a 103 body. Dvaapadesátiletý Gallant, který vede Floridu dva roky a jako hlavní kouč vedl také v letech 2004 až 2006 Columbus, kandiduje na Jack Adams Award poprvé.

Šestapadesátiletý Ruff s Dallasem ovládl Centrální divizi i celou Západní konferenci. Stars získali 109 bodů, připsali si 50 vítězství a byli druhým nejlepším týmem soutěže. S 265 brankami byl Dallas také nejproduktivnějším týmem. O cenu se Ruff uchází potřetí a jednou už uspěl.

Třiapadesátiletý Trotz dovedl Capitals k Prezidentově trofeji. Washington nasbíral 120 bodů a s 56 výhrami v sezoně stanovil nový klubový rekord. Bývalý dlouholetý kouč Nashvillu, který působil na lavičce Capitals druhou sezonu, kandiduje na Jack Adams Award potřetí.

Reklama

Související témata: