Hlavní obsah

V zámoří si rýpli do Jágra. Gretzkého dožene až za patnáct sezón s chodítkem pro invalidy

Florida

Hvězdný veterán Jaromír Jágr s hokejem rozhodně končit nehodlá. Ve čtvrtek podepsal k nadšení funkcionářů i fanoušků Floridy s týmem Panthers smlouvu na další rok a zatím se drží svých prohlášení, že by rád hrál do padesáti nebo dokonce i do šedesáti let. Kromě slov velkého obdivu se česká hvězda vzhledem ke svému věku stává v zámoří občas i terčem různých vtípků.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) zůstává na Floridě.

Článek

Jeden takový si neodpustila televize ESPN, která vyobrazila Jágra s chodítkem pro invalidy a se značně prošedivělou kšticí a ohnutým hřbetem. Takhle by podle televize mohl případně kladenský rodák vypadat, až dostihne ve statistikách legendárního Waynea Gretzkého.

Na grafice k tomu zámořské médium připomnělo, že pokud by Jágr nastřádal v průměru 66 bodů za sezónu, dostihl by v historickém pořadí kanadského bodování aktuální lídra za 15 let. V tabulce třetí Jágr (1868 b.) na Gretzkého (2857 b.) ztrácí téměř tisíc bodů.

V podobném duchu si ve čtvrtek rýpl do 44leté hrající legendy také známý hokejový komentátor Slava Malamud. „Za chvíli Florida vyjde s oznámením, v němž bude stát, že Jaromír Jágr tady bude tančit na našich hrobech. Každého z nás," upozorňoval na twitteru na oficiální zveřejnění zprávy o Jágrově podpisu nové smlouvy.

Ale i přes tyto žertíky má dlouhodobě Jágr v zámoří obrovský obdiv, který v končící sezóně snad ještě vzrostl. Hráč s číslem 68 prožil vynikající rok, s 66 body za 27 branek a 39 asistencí ze 79 utkání se stal nejproduktivnějším hráčem Floridy.

„Jaromír je hráčem pro Síň slávy a po boku Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua prožil skvělý rok. Jeho statistiky mluví za vše. V historickém pořadí je třetí mezi střelci i v počtu nasbíraných bodů. Pro naši organizaci byl obrovským přínosem, proto jsem nadšený, že ho budeme mít příští sezónu zpět," těšilo nyní už bývalého generálního manažera Panthers Dalea Tallona, že udržel českou hvězdu.

Reklama

Související témata: