Hlavní obsah

Eliáš podstoupil další operaci kolena. Dočká se nové smlouvy?

Jako by trápení s bolavým kolenem nemělo konce! Hokejový útočník Patrik Eliáš podstoupil po skončení sezóny NHL další operaci pravého kolena. Čtyřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru ze zdravotních důvodů vynechal většinu zápasů v aktuálním ročníku, artroskopický zákrok absolvoval i v lednu. V závěru sezóny se vrátil do sestavy New Jersey Devils, podle všeho ale jeho stav nebyl ideální.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Eliáš.

Článek

Manažer Rey Shero nyní na klubovém webu oznámil, že se Eliáš ve středu podrobil úspěšnému zákroku. Třebíčského rodáka operoval specialista Riley Williams v New Yorku.

Není jasné, zda bude klub s českým reprezentantem jednat o další smlouvě. Eliášovi, který v Devils strávil celou zámořskou kariéru a drží řadu klubových rekordů, po sezóně kontrakt skončil. V závěru ročníku, kdy odehrál tři zápasy, přiznal, že to může být jeho rozlučka s elitní kanadsko-americkou soutěží.

Po posledním duelu, který se mu vydařil a byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání, Eliáš řekl, že by rád pokračoval. "Bude hodně záležet na mojí komunikaci s generálním manažerem. Jak on vidí moji budoucnost, můj potenciál," uvedl Eliáš v rozhovoru pro deník Sport.

Naznačil, že by byl zřejmě ochoten podepsat i zkušební smlouvu a bojovat o místo v týmu v předsezónním kempu. "Člověk musí být k sobě upřímnej a položit si otázku, zda je toho samého (jako v posledním zápase) schopen 82 zápasů, když to přeženu. Popřemýšlet, zda má vůbec váš tým o tohle zájem. Nebo jestli se spíš poohlédnout jinde, nebo jít i cestou kempu a tam si říct o kontrakt. Jak jsem nastínil, klíčová bude komunikace s nejbližšími nadřízenými," řekl Eliáš, který měl potíže s kolenem dvě sezóny.

Reklama

Související témata: