Hlavní obsah

Po fiasku na MS angažmá v NHL. Hříšník Réway se upsal Montrealu

Má za sebou mistrovství světa, které se nepovedlo ani jemu, ani celé slovenské reprezentaci, přesto si vysloužil angažmá v nejslavnějším týmu. Martin Réway, zlobivé dítě slovenského hokeje, podepsal tříletou smlouvu s Montrealem Canadiens. Informaci potvrdil klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Martin Réway ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

„Jsme velmi šťastní, že jsme se s Martinem dohodli. Je to mladý útočník s úžasnými ofenzivními schopnostmi," popisuje novou posilu fanouškům generální manažer Montrealu Marc Bergevin.

Réway už v zámoří působil, když strávil dvě sezóny v juniorské QMJHL. V průběhu této sezóny jej pražská Sparta vyřadila z kádru. Následně působil ve švýcarském Fribourgu. Příští sezónu mohl začít v bratislavském Slovanu, jenže přednost dostal Montreal.

„Naši skauti měli možnost několikrát ho vidět hrát, a to i na mezinárodní úrovni na juniorském i seniorském mistrovství světa. Jsme velmi rádi, že jsme ho získali do skupiny mladých talentů, kteří budou bojovat o místo v našem týmu na přípravném kempu," dodal Bergevin na adresu 21letého hráče.

Reklama

Související témata: