Hlavní obsah

Dohoda je na světě! Kempný bude hrát NHL za Chicago

Chicago/Praha
Aktualizováno

Spekulace jsou minulostí, v zámoří už mají jasno! Český hokejový reprezentant Michal Kempný se údajně domluvil na smlouvě s loňským vítězem Stanley Cupu a celkově šestinásobným šampiónem NHL Chicagem Blackhawks. Informují o tom servery CBS Sports a Chicago Sun Times.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Kempný by měl v příští sezóně okusit NHL.

Článek

Rodák z Hodonína, kterému bude v září na prahu nové sezóny nejlepší hokejové ligy 26 let, koketoval s myšlenkou odchodu do zámoří už před letošním mistrovstvím světa. V rozhovorech přiznal, že za Blackhawks hrál i na oblíbené herní konzoli.

Po úspěšné sezóně v Omsku (5+21) si někdejší hráč brněnské Komety vyzkouší i slavnou NHL, do které vstoupí jako nedraftovaný hráč.

Kempného příchod ještě Chicago oficiálně nepotvrdilo, podle zámořských zdrojů je to otázka několika dní. Kromě Jestřábů ještě o českého zadáka stály jiné celky Vancouver a Buffalo.

V letošní sezóně oblékal dres Chicaga další český bek Michal Rozsíval, tomu však končí smlouva. Krátce se v sestavě mihl i útočník Tomáš Fleischmann, který letos prostřídal Montreal, Anaheim a právě Blackhawks.

Reklama

Související témata: