Hlavní obsah

Přibylův stav po operaci se postupně lepší, opět je v Calgary

Praha

Už dva měsíce od operace předního zkříženého vazu v pravém koleně má za sebou hokejový útočník Daniel Přibyl. Hvězda pražské Sparty z uplynulé sezony na konci dubna podepsala smlouvu s Calgary a kanadský klub na rekonvalescenci třiadvacetiletého hráče bedlivě dohlíží. I proto se po pětitýdenním pobytu v Čechách v pondělí vrátil do Kanady, kde bude pokračovat v léčbě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Přibyl (vpředu) a Jan Buchtele na archivním snímku.

Článek

"Už se to o hodně zlepšilo. Vyvíjí se to dobře, ale ještě to asi bude delší proces," řekl Přibyl novinářům. Přestože po operaci, kterou také podstoupil v zámoří, odletěl do Prahy, zástupci klubu chtěli mít vše pod kontrolou. "Dostal jsem program, který jsem dodržoval, a zároveň do toho jsem cvičil, jak mohl," uvedl.

Přestože zatím nemůže absolvovat klasickou letní přípravu, nelenoší. "Oproti normální hokejové přípravě to tak náročné není, ale jak je noha oslabená, tak to docela dost bolí. Už jsem si to ale zvykl," řekl Přibyl, který je připraven na to, že prostorách Flames bude asi v létě cvičit sám. "Ale těžko říct. Když jsem tam byl na operaci, tak tam byl ještě jeden kluk, který byl po operaci kyčle a cvičil tam. Třeba to bude teď stejné," podotkl.

I když prakticky přijde o léto a bude sám v Calgary, problém s tím nemá. "Přiblížil jsem se svému snu, takže nelituji, že tam letím brzy. Poměrně se těším," přiznal Přibyl, který se může těšit na početnou českou kolonii v klubu. Vedle Michaela Frolíka kanadský klub angažoval brankáře Davida Ritticha a o nové smlouvě jedná i obránce Jakub Nakládal. Přibyl si ale zatím informace o tom, jak to v klubu chodí, nezjišťoval. "Myslím, že si tím každý musí projít sám," řekl.

Druhý nejproduktivnější hráč základní části extraligy věří, že má velkou šanci prosadit se do kádru Flames v NHL. "Vím, že mi nikdo neřekne, že budu od začátku hrát nahoře, a ani mi to neslibovali. Příležitost tam je a je to jen na mně. Jdu do toho s tím, že se o to poperu," uvedl odhodlaně. "Vidina, že bych mohl hrát, je velká motivace," podotkl Přibyl.

Reklama

Související témata: