Hlavní obsah

Toronto získalo z Anaheimu dánského brankáře Andersena

Toronto

Dánský hokejový brankář Frederik Andersen se stěhuje z Anaheimu do Toronta. Maple Leafs získali šestadvacetiletého gólmana výměnou za výběr na 30. pozici letošního draftu NHL a ve druhém kole v příštím roce. Andersen, který se mohl stát v červenci chráněným volným hráčem, následně podepsal s Torontem pětiletou smlouvu s ročním příjem pět miliónů dolarů.

Článek

Andersen v uplynulé sezóně odchytal za Anaheim v základní části 43 utkání s průměrem 2,3 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 91,9 procenta a třikrát udržel čisté konto. Spolu s Johnem Gibsonem získali William M. Jennings Trophy pro brankáře z týmu, který obdržel nejméně branek v NHL. V pěti duelech play off měl průměr 1,41 gólu na utkání, úspěšnost 94,7 procenta a vychytal jednu nulu.

"Když je příležitost získat brankáře, který chytá dobře v play off, je v nejlepším věku a má skvělou reputaci na ledě i mimo něj, nedá se to nevyužít," řekl zámořským médiím generální manažer Toronta Lou Lamoriello. Andersen bude reprezentovat Výběr Evropy na zářijovém Světovém poháru.

Celkem má Andersen na kontě v NHL 125 utkání, v kterých měl průměr 2,33 branky na zápas, úspěšnost 91,8 procenta a šestkrát udržel nulu. Vyrovnal rekord NHL s nejrychleji vychytanými 50 výhrami, který stanovil v roce 1944 Bill Durnan v dresu Montrealu. V 28 zápasech play off má průměr 2,34 gólu na utkání, úspěšnost 91,6 procenta a dvě čistá konta.

Reklama

Související témata: