Hlavní obsah

Generálním manažerem nováčka NHL Las Vegas se stal McPhee

Las Vegas

George McPhee byl jmenován generálním manažerem týmu Las Vegas, který od sezóny 2017/18 rozšíří NHL. Osmapadesátiletý McPhee na stejné pozici působil v letech 1997 až 2014 ve Washingtonu a v uplynulém ročníku byl speciálním poradcem generálního manažera New York Islanders Gartha Snowa. McPheeho, který začne pracovat pro Las Vegas okamžitě, představil na tiskové konferenci majitel klubu Bill Foley.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Generálním manažerem týmu Las Vegas, který od sezóny 2017/18 rozšíří NHL, byl jmenován George McPhee.

Článek

Ve Washingtonu dosáhl McPhee hned v roce 1998 s týmem na finále Stanleyova poháru, ale Capitals v něm prohráli s Detroitem 0:4 na zápasy. Během jeho působení klub z hlavního města USA sedmkrát vyhrál Jihovýchodní divizi, osmkrát dosáhl minimálně na 40 výher za sezónu a v sezóně 2009/10 získal Prezidentovu trofej pro nejlepší tým NHL a se 121 body tehdy Capitals vytvořili klubový rekord.

Před příchodem do Washingtonu byl McPhee v letech 1992 až 1997 viceprezidentem a ředitelem hokejových operací ve Vancouveru. Canucks v roce 1994 postoupili do finále Stanleyova poháru, kde v sedmizápasové bitvě prohráli s New York Rangers.

Rozšíření NHL o Las Vegas schválila 22. června rada guvernérů a soutěž se rozšíří poprvé od roku 2000, kdy do ní vstoupily Minnesota a Columbus. Logo klubu a celý název se klub chystá zveřejnit v říjnu. McPhee může začít dělat první transakce až v červnu 2017 a klub si bude vybírat posily z ostatních klubů i v rozšiřovacím draftu.

Reklama

Související témata: