Hlavní obsah

Osmnáctiletý obránce Hronek podepsal tříletou smlouvu s Detroitem

Detroit

Hokejový obránce Filip Hronek podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Detroitem a zřejmě tak opustí extraligový Hradec Králové. Zástupci Red Wings draftovali osmnáctiletého českého juniorského reprezentanta jako celkově 53. hráče ve druhém kole letošního draftu a Hronek už úspěšně absolvoval nováčkovský kemp Detroitu.

Foto: Twitter

Filip Hronek podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Detroitem.

Článek

Účastník letošního mistrovství světa hráčů do 20 let se v uplynulé sezóně prosadil do kádru Mountfieldu v nejvyšší domácí soutěži, ve které odehrál 40 zápasů. V červnu se poté stal jedním ze čtyř českých hráčů, kteří prošli draftem.

"Jednání probíhalo rychle, výsledkem je standardní tříletý kontrakt pro nováčky. Filip zaujal vedení klubu v minulé sezóně a formu potvrdil také na nedávném letním kempu v Traverse City. Ukázal tam, co umí. Smlouva je pro něj odměnou i povzbuzením do další práce," uvedl hráčův zástupce Michal Sivek pro web hokej.cz.

Hronek se s Detroitem dohodl na kontraktu krátce před 15. červencem, což je termín, který upravuje podmínky odchodů českých hráčů do zámoří na základě smlouvy mezi NHL a Českým svazem ledního hokeje. Hradec Králové by tak za Hronkův odchod měl získat kompenzaci ve výši 240 tisíc dolarů.

Že by se už v nadcházející sezóně pokusil prosadit do NHL, je však nepravděpodobné. Zřejmě bude působit v juniorské OHL, kde jeho práva získal tým Saginaw Spirit.

"Ještě to řešíme, ale zřejmě odejde. Jelikož Hronka podepsal Detroit, rozhodující bude názor klubu. Zástupci Red Wings potvrdili, že Filip potřebuje trošku zesílit, nabrat fyzičku a také si zvyknout na zámořský hokej," dodal Sivek.

Reklama

Související témata: