Hlavní obsah

Vrbata se vrací do Arizony, podepsal smlouvu na rok

Glendale
Aktualizováno

Český hokejový útočník Radim Vrbata se v NHL vrací do Arizony, kde už úspěšně působil v sezóně 2007/08 a v letech 2009 až 2014. S klubem podepsal roční smlouvu na jeden milión dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Radim Vrbata.

Článek

Vrbatovi skončila ve Vancouveru smlouva na celkem deset miliónů dolarů. V první sezóně po příchodu z Arizony nastupoval v elitní formaci s dvojčaty Danielem a Henrikem Sedinovými a prožil nejproduktivnější ročník své kariéry v NHL. V 79 duelech si připsal 63 bodů za 31 branek a 32 asistencí, v šesti zápasech play off přidal dva góly a stejný počet přihrávek.

Uplynulá sezóna mu nevyšla podle představ, v ní už s hvězdnými švédskými sourozenci nehrál. V 63 duelech vstřelil Vrbata 13 gólů a zaznamenal 14 asistencí. V hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měl minus 30 bodů a byl druhý nejhorší v celé soutěži.

V dresu Arizony (bývalého Phoenixu) se Vrbatovi vždycky dařilo. Celkem má rodák z Mladé Boleslavi na kontě v NHL 934 zápasů a 554 bodů za 259 gólů a 295 asistencí. Bývalý hráč Colorada, Caroliny, Chicaga a Tampy Bay sehrál dalších 42 duelů v play off a nasbíral 18 bodů za osm branek a deset přihrávek.

Reklama

Související témata: