Hlavní obsah

Jágr parádním sólem rozhodl o výhře nad Washingtonem

Hokejisté New York Rangers konečně zastavili sérii šesti porážek v NHL, když na tom měl největší podíl český útočník Jaromír Jágr. Ten před koncem předvedl parádní individuální akci a svým 45. gólem v sezóně rozhodl o výhře nad Washingtonem 5:4. Jágr byl navíc úspěšnější v přímém souboji dvou nejlepších střelců NHL, jeho pronásledovatel Alexander Ovečkin vyšel tentokrát naprázdno.

Článek

Jágrova branka padla ve hře čtyři na čtyři. Český útočník přebruslil s pukem na holi celé kluziště, objel obránce Shaona Morrisona a po kličce gómanovi Olafu Kölzigovi skóroval do prázdné branky. "Kdyby to chytil, asi bych se rozbrečel," řekl k nejhezčímu momentu utkání Jágr.

"Byla to další ukázka špičkových schopností našeho nejlepšího hráče," pochválil svého spoluhráče centr Rangers Steve Rucchin. "Potřebovali jsme vyhrát nějaké to ošklivé utkání, kdy je třeba víc štěstí. Je úplně jedno, jak jsme toho dosáhli, hlavně že je to za námi," komentoval to s klidem Jágr, který ve druhé části nezvykle křičel na spoluhráče na střídačce.

Kouč Tom Renney jej pak uklidnil a útočník s číslem 68 na zádech rozhodl. "Byl tím jazýčkem na vahách. Síla a schopnost přejít přes obránce, dostat se k brance a dá gól je přesně to, co z něj dělá výjimečného hráče," rozplýval se Renney po utkání nad uměním svého svěřence.

Reklama