Hlavní obsah

Hašek začal trénovat, vrátit se chce do konce března

BOSTON

Poprvé od zranění stehenního přitahovače na pravé noze na olympijských hrách v Turíně se ve čtvrtek sklouzl na ledě hokejový brankář Dominik Hašek. Jednačtyřicetiletý veterán z Ottawy se ale zatím věnuje jen lehkému tréninku a návrat mezi tyče rozhodně nechce uspěchat.

Foto: PRÁVO/Radek Malina

Dominik Hašek

Článek

Hašek odcestoval s týmem do Bostonu a ve čtvrtek se zúčastnil ranního rozbruslení. Na ledě sice kroužil s hokejkou, ale jen v teplákách a baseballové čepici. Pod dohledem kondičního trenéra Ottawy Randyho Leea absolvoval pouze sérii cvičení a testů. Ottawským zatrnulo, když se jejich opora skácela na led při jízdě vzad a chvíli trvalo, než se dostala zpět na brusle. Pád naštěstí neměl žádné následky a sám Hašek se svému kousku od srdce zasmál.

Později při rozhovoru s novináři už olympijský vítěz z Nagana naladil na vážnější notu. Byl rád, že mohl opět obout brusle, zatím se ale necítí úplně fit. "Cítím zlepšení, cítím se silnější. Mohu dělat věci, na které jsme ještě před dvěma týdny nemohl ani pomyslet. Pořád ale nemohu dělat řadu věcí, které jsou pro práci brankáře důležité. Nezbývá než čekat," povzdechl si Hašek.

Podle svých slov by ale chtěl být zpět do konce března. "Rád bych odchytal ještě pár zápasů před startem play-off. To je můj momentální cíl," prohlásil. Kdy oblékne kompletní výstroj ale netuší. "Postupně se chci vracet stále častěji na led, ale do branky se minimálně ještě týden nepostavím. Zranění, které jsem si z Turína přivezl, bylo poměrně vážné a raději nechci nic uspěchat," dodal Hašek.

Ottawa odhraje v základní části NHL ještě sedmnáct utkání, z toho deset v dubnu. Poslední zápas před startem play-off Senátoři sehrají 18. dubna na ledě New Yorku Rangers.

Reklama

Související témata: