Hlavní obsah

Králové jsou bez vůdce, trenér Murray dostal padáka

LOS ANGELES

Hokejisté Los Angeles Kings přišli o trenéra, dosavadní kouč Andy Murray totiž dostal v úterý večer vyhazov. Generální manažer týmu Dave Taylor jeho propuštění vysvětlil mimojiné tím, že mužstvo nepředvádělo dostatek zapálení tak jako v první polovině NHL. Králové prohráli pět z posledních sedmi utkání a pro Taylora byl poslední kapkou pondělní výprask 0:5 doma od Colorada.

Článek

''Je velmi znepokojivé, že pomalu ztrácíme důležité herní schopnosti, které potřebujeme ke zvednutí naší hry. Máme špatnou práci s pukem, nedokážeme proměňovat šance, prohráváme příliš mnoho soubojů o puk, zkrátka se nám nic nedaří," láteřil na tiskové konferenci Taylor.

"Je asi trochu s podivem, že měníme trenéra i když na tom nejsme bodově nejhůř, ale máme vyšší očekávání," dodal. Kings patří momentálně osmá pozice v Západní konferenci, poslední postupové místo do play-off. Stejně bodů má i devátý Edmonton, ten má však o jeden zápas k dobru navíc.

Vyhazov dostal i asistent

Tým v dalších zápasech povede prozatím jako hlavní trenér John Torchetti, nápomocni mu budou dosavadní asistenti Mark Hardy a Ray Bennett. Naproti tomu další asistent John Van Boxmeer odpovědný za špatné přesilové hry týmu dostal rovněž výpověď.

"Jsou to drastické kroky, ale je třeba věci změnit. Mám pocit, že pokud bysme nic neudělali, měli by výkony mužstva jen sestupnou tendenci," pokračoval Taylor.

K prodeji aut se Murray zatím nevrátí

Murray se nechal slyšet, že je zklamán z toho, že nemohl dovést mužstvo do play-off, ale ničeho nelituje. "Cítit lítost můžete pouze v případě, že jste nezkusil ve své práci všechno pro to, aby se věci pohnuly správným směrem. A já si jsem si jistý, že jsem se o to snažil," řekl Murray místní televizní stanici KCAL.

Po ztrátě práce u Kings ale prozatím neuvažuje o tom, že by se vrátil k obchodování s auty, čemuž se v kanadském Brandonu věnuje jeho rodina. "Mám řadu přátel v tomhle byznysu, ale ještě nejsem připraven se k tomu vrátit. Raději bych ještě koučoval," tvrdí pětapadesátiletý Murray, jenž vedl jako hlavní trenér i reprezentaci Kanady na několika mistrovstvích světa.

Reklama

Související témata: