Hlavní obsah

Havláta čeká kontrola, chce stihnout zápasy play-off

OTTAWA

Martin Havlát by se měl v nejbližší době opět objevit na ledě. Český útočník si na konci listopadu poranil pravé rameno a musel na operaci. V posledních dnech už sice s mužstvem Senators trénoval, ale osobním střetům se raději vyhýbal. Nyní ho čeká v Torontu důležitá schůzka se specialistou, který mu rameno operoval. Ten rozhodne, co bude dál.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Havlát.

Článek

"Nejspíš nebudu ještě moct absolvovat ostré zápasy, ale věřím, že se to hodně lepší," řekl včera Havlát deníku Ottawa Sun. "Pokud pak dopadnou dobře všechny testy, na zápasy play-off budu zpátky," tvrdí český útočník a očekává, že by se do sestavy mohl vrátit během deseti dnů.

Čtyřiadvacetiletý hráč vynechal kvůli zranění 49 zápasů NHL a přišel také o start na olympijských hrách v Turíně. Reálným datem jeho návratu by mohl být zápas 6. dubna proti Montrealu, nebo by mohl nastoupit o dva dny později proti Buffalu.

"Než začnu hrát zápasy, potřebuji cítit, že se na rameno mohu spolehnout. Chci mít jistotu, že nebudu postrádat sílu tak, jak jsem byl zvyklý. Je to pro mne hodně důležité. Samozřejmě, že bych nejradši vrátil čas, ale na druhou stranu nechci nic uspěchat," dodal Havlát.

Reklama