Hlavní obsah

Hájek opustil kemp Tampy Bay a vrátil se do Saskatoonu do OHL

Tampa Bay

Český hokejový obránce Libor Hájek byl poslán z přípravného kempu Tampy Bay zpět do juniorské OHL do celku Saskatoon Blades. Osmnáctiletého odchovance Komety Brno draftovali Lightning letos ve druhém kole na 37. pozici. Hájek si v úterním přípravném duelu si při porážce 2:3 s Carolinou připsal jednu asistenci.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Obránce Tampy Bay Libor Hájek (vpravo) v souboji s útočníkem Caroliny Lee Stempniakem.

Článek

Hájek působil v Saskatoonu už v uplynulé sezóně. V té si účastník posledních dvou mistrovství světa hráčů do 18 let připsal v 69 zápasech 26 bodů za tři branky a 23 asistencí. Na kontě má i 24 utkání v české extralize za Kometu, v kterých zaznamenal jednu přihrávku.

V přípravném kempu Ottawy neuspěl Filip Chlapík. Český útočník zamířil do juniorské QMJHL do týmu Charlottetown Islanders, kde působil už v uplynulých dvou sezónách. Předtím si devatenáctiletý Chlapík zahrál v dresu Senators v úterním přípravném duelu na ledě Buffala, kde Ottawa prohrála 2:3 v prodloužení.

Ottawa si vybrala odchovance Slavie loni ve druhém kole draftu na 48. pozici. V QMJHL má mladý český útočník na kontě z 116 zápasů 129 bodů za 45 gólů a 84 asistencí. Ve 14 duelech play off přidal dvě trefy a devět přihrávek.

Reklama

Související témata: