Hlavní obsah

Osm českých hokejistů opustilo kempy klubů NHL

New York

Osm českých hokejistů zamířilo z přípravných kempů klubů NHL na farmy do AHL či zpět do juniorských soutěží. Obránce Vojtěch Mozík s útočníkem Janem Mandátem se přesunuli z New Jersey do záložního týmu do Albany, střelec Petr Straka zamířil z Philadelphie do Lehigh Valley, další forvardi Václav Karabáček z Buffala do Rochesteru, Jiří Fronk z Winnipegu do Manitoby a bek David Musil z Edmontonu do Bakersfieldu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Vojtěch Mozík

Článek

Útočník Michael Špaček se vrátil z tréninkového kempu Winnipegu do juniorské WHL do Red Deer a obránce Filip Hronek po premiérové přípravě s Detroitem bude působit v OHL v Saginawu.

Třiadvacetiletý Mozík v uplynulé sezóně sehrál za New Jersey v NHL sedm zápasů a nebodoval. Bývalý hráč Mladé Boleslavi a Plzně s Devils uzavřel loni jako nedraftovaný volný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu. Za Albany sehrál 53 utkání v základní části a připsal si 17 bodů, další dva zaznamenal v 11 duelech play off.

O tři roky mladší Mandát letos v červnu uzavřel po tříletém působení v juniorské QMJHL kontrakt s Albany jen pro AHL a v případě povolání do New Jersey by nejdříve musel nedraftovaný odchovanec Jihlavy uzavřít i smlouvu pro NHL. V minulém ročníku za Val-d'Or zaznamenal v 62 utkáních základní části 64 bodů (20+44) a v šesti utkáních play off vstřelil dvě branky.

Čtyřiadvacetiletý Straka má na kontě v NHL za Philadelphii tři duely z ročníku 2014/15 a připsal si v nich dvě přihrávky. Plzeňského odchovance draftoval v roce 2010 v druhém kole jako celkově 55. hráče v pořadí Columbus, ale smlouvu s ním neuzavřel.

V roce 2014 jako volný hráč podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Philadelphií a letos jej o rok prodloužil. V minulé sezóně za Lehigh Valley odehrál 64 zápasů a nasbíral 37 bodů za 19 gólů a 18 asistencí.

Karabáčka draftovalo Buffalo v roce 2014 ve druhém kole na 49. pozici. Dvacetiletý odchovanec Letňan působil uplynulé tři sezóny v QMJHL, kde vystřídal kluby Gatineau, Baie-Comeau a Moncton. V minulé sezóně si ve 47 zápasech základní části připsal 30 bodů (18+12) a v play off v 17 duelech měl na kontě šest gólů a tři přihrávky.

Dvaadvacetiletý Fronk má kontrakt jen v AHL s Manitobou, kam zamířil odchovanec Chomutova po roce v juniorské USHL v Cedar Rapids. Za Manitobu sehrál 33 utkání a zaznamenal šest gólů a dvě asistence. Pět utkání má na kontě i v ECHL za Tulsu a připsal si v nich gól a přihrávku.

Musil odehrál čtyři duely v NHL za Edmonton v sezóně 2014/15 a zaznamenal v nich dvě přihrávky. Syna bývalého zadáka Františka Musil a vnuka legendy Jaroslava Holíka si Oilers vybrali v roce 2011 ve druhém kole draftu na 31. místě. V uplynulém ročníku měl v Bakersfieldu na kontě v 67 duelech tři góly a 11 asistencí.

Devatenáctiletého Špačka draftoval Winnipeg loni ve čtvrtém kole na 108. pozici. Po draftu odešel z Pardubic do Red Deer, kde v 61 zápasech základní části nasbíral 54 bodů (18+36). V 17 utkáních play off zaznamenal tři góly a 10 asistencí. Na kontě má i 48 zápasů v české extralize za Pardubice a zaznamenal v nich pět zásahů a sedm přihrávek.

Osmnáctiletého Hronka si vybral Detroit letos ve druhém kole draftu na 53. místě. V Saginaw už debutoval a připsal si jednu asistenci. Za uplynulé dvě sezony odehrál v české extralize 41 zápasů za Hradec Králové a zaznamenal čtyři přihrávky.

Reklama

Související témata: