Hlavní obsah

O startu hráčů z NHL na olympiádě se má rozhodnout do 15. ledna

New York

O účasti hokejistů z NHL na olympijském turnaji na hrách v Pchjongčchangu 2018 se má rozhodnout do 15. ledna příštího roku. Tento termín označil jako konečný výkonný ředitel Mezinárodního olympijského výboru Christophe Dubi.

Foto: Dave Chidley, ČTK/AP

Ilustrační foto: Aleksander Barkov (16) z Floridy operuje před brankářem Dallasu Maximem Lagacem (35).

Článek

"Do té doby budou všechny strany pracovat na tom, aby zajistily účast nejlepších hráčů. Platí to pro Pchjongčchang i Peking 2022," řekl Dubi agentuře AP.

Přestože hráči ze zámořské soutěže startují na olympiádách pravidelně od Nagana 1998, na jejich účasti za necelé dva roku v Koreji se zástupci NHL, MOV a Mezinárodní hokejové federace IIHF dosud nedohodli. Možným náznakem posunu v jednáních je skutečnost, že představitelé NHL se chystají ještě v říjnu na inspekční cestu do dějiště her.

NHL ani majitelé klubů nicméně nejsou příliš nakloněni tomu, aby na dobu olympiády zastavili soutěž a nejlepší hráče uvolnili. MOV a IIHF navíc nedávno oznámily, že se již nechtějí podílet na pojištění hráčů a hradit cestovní náklady. V jejich prospěch ale hovoří zájem hráčů o start na prestižním turnaji.

Dalším důvodem, proč by NHL hokejisty nemusela na olympiádu pustit, je podle některých spekulací i obnovení Světového poháru, který se letos hrál po dvanácti letech. Podle komisionáře Garyho Bettmana to ale není pravda.

Reklama