Hlavní obsah

Brankář Rittich se přesunul z Calgary na farmu do Stocktonu

Calgary

Brankář David Rittich opustil přípravný kemp Calgary a zamířil na farmu do Stocktonu do nižší AHL. Čtyřiadvacetiletý český hokejista, který v červnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Flames roční smlouvu, zůstával v posledních dnech mezi trojicí gólmanů v kádru. Odchovanec Jihlavy ale bude bojovat o premiéru v NHL ve Stocktonu a jedničce Brianu Elliottovi bude krýt záda Chad Johnson.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Brankáře Calgary Davida Ritticha (40) se snaží překonat Brandon Tanev z Winnipegu.

Článek

Rittich v uplynulé sezóně pomohl v extralize Mladé Boleslavi k historickému postupu do semifinále play off. Před mistrovstvím světa v Rusku se zapojil i do přípravy národního týmu, ale v zápase šanci nedostal.

V české extralize za dvě sezóny odchytal 81 utkání s průměrem 2,78 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 90,9 procenta a šestkrát udržel čisté konto. S Calgary uzavřel dvoucestný kontrakt na 925 tisíc dolarů, na farmě bude brát 92,5 tisíc dolarů.

V kádru Calgary na startu sezóny tak ze čtveřice Čechů zůstane jen útočník Michael Frolík. Obránce Ladislav Šmíd bude zařazen dlouhodobě na marodku, protože by měl vynechat kvůli potížím s krkem celý ročník NHL. Útočník Daniel Přibyl, který zamířil do Calgary ze Sparty a podepsal jako nedraftovaný volný hráč dvouletý kontrakt, ještě po dubnové operaci zkříženého vazu v pravém koleni nezačal v kempu trénovat na ledě.

Reklama

Související témata: