Hlavní obsah

Carolina získala Nakládala a Frka

Raleigh
Aktualizováno

Dva čeští hokejisté našli dnes angažmá v Carolině. Hurricanes jsou novým působištěm obránce Jakuba Nakládala, který s klubem podepsal roční smlouvu na 600 000 dolarů, a také útočníka Martina Frka. Třiadvacetiletého karlovarského odchovance získala Carolina z listiny volných hráčů, kam jej zařadil Detroit. Frk poslední tři roky působil na farmách Red Wings a na premiéru v NHL stále čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Jakub Nakládal na archivním snímku.

Článek

O pět let starší Nakládal má za sebou první sezónu v NHL, v níž odehrál za Calgary 27 zápasů s bilancí dvou branek a tří asistencí. Dalších 35 utkání absolvoval v zámoří v nižší soutěži AHL na farmě ve Stocktonu.

"Odehrál solidně svou první sezónu v Americe a dobře si vedl i na Světovém poháru," uvedl na klubovém webu generální manažer Caroliny Ron Francis na adresu bronzového medailisty z mistrovství světa v roce 2012.

"Pracovali jsme na tom s mými agenty celé léto a už se možná zdálo, že to nakonec nedopadne. O to větší z toho mám radost a věřím, že v novém klubu budu mít více možností se trvale prosadit a vybojovat si pro další sezóny třeba delší kontrakt," řekl Nakládal na oficiálních stránkách společnosti Sport Invest, která jej zastupuje.

"Kuba se v loňské sezóně NHL úspěšně adaptoval a zájem o jeho služby před startující sezónou toho byl jednoznačným důkazem. Řešili jsme několik nabídek klubů NHL, stejně tak jako množství evropských variant," uvedl Nakládalův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

"Prioritou nicméně bylo Jakubovo setrvání v zámoří, nabídka Caroliny pak po všech stránkách splňovala naše představy. Jakub by se měl zařadit mezi stabilní klubové beky a pevně věřím, že startující ročník NHL pro něj bude ještě úspěšnější než ten loňský," doplnil Spálenka.

Frka musel Detroit zařadit na listinu volných hráčů před tím, než by jej poslal zpět na farmu do Grand Rapids. Carolina ho získala stejným způsobem jako v listopadu 2014 jiného českého útočníka Andreje Nestrašila.

"Martin hrál v uplynulé sezóně dobře v Grand Rapids a udělal velký pokrok v produktivitě, když v 67 zápasech vstřelil 27 branek. Byl to střelec na všech úrovních," řekl Francis.

Frk nastoupil za Detroit ve čtyřech přípravných zápasech a připsal si tři body za dvě branky a jednu asistenci. Red Wings si jej vybrali na draftu 2012 jako 49. hráče v pořadí.

Do zámoří odešel Frk z Karlových Varů rok před draftem a tři roky působil v juniorské QMJHL v Halifaxu, s nímž v sezóně 2012/13 získal Memorial Cup. Poté pendloval mezi farmami v Grand Rapids v AHL a Toledem v ECHL.

Teprve v uplynulé sezóně se definitivně prosadil do sestavy Grand Rapids a s 27 góly se stal druhým nejlepším střelcem týmu. V 67 duelech zaznamenal 44 bodů. Ve čtyřech utkáních play off přidal gól a tři přihrávky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články