Hlavní obsah

Takový trest mě zaskočil, přiznává Gudas. Poslední dvě sezóny se cítí být terčem

Philadelphia/Praha

Měl možnost osobně se zúčastnit jednání oddělení bezpečnosti hráčů, které řešilo jeho postih za faul na Austina Czarnika z Bostonu v přípravném utkání před startem NHL. Obránce Philadelphie Radko Gudas tuto možnost nevyužil, byl připravený hájit se po telefonu. Finální verdikt v podobě šestizápasové stopky a k tomu pokuta 245 tisíc dolarů (téměř šest miliónů korun) však českého beka překvapily.

Foto: Profimedia.cz

Radko Gudas (uprostřed) a Brandon Manning z Philadelphie při výměně názorů s Benem Chiarotem (7) z Winnipegu.

Článek

„Zaskočilo mě to, nečekal jsem takové množství (zápasů). Nelíbila se jim opožděnost zákroku, bylo to trochu přes čáru. Ale nemůžu říct, jestli to bylo neférové," řekl Gudas v rozhovoru pro csnphilly.com.

Kladenský odchovanec narazil Czarnika ramenem do hlavy na mantinel v době, kdy už byl forvard Bostonu mimo držení kotouče a způsobil mu otřes mozku. V neprospěch Gudase navíc hrál fakt, že nešetrnými zákroky na sebe v NHL upozornil už v minulosti.

Tak jako v prosinci loňského roku, kdy trefil forvarda Ottawy Miku Zibanejada do hlavy, za což dodatečně dostal třízápasový flastr. I tohle mu nyní disciplinárka při vynesení délky trestu sečetla.

„Terčem (oddělení bezpečnosti hráčů) jsem už poslední dvě sezóny. Nemyslím si, že se kvůli (nynějšímu zákroku) nějak změním, ale v podobných momentech si musím dát pozor," uznává Gudas.

„Ale nevím, jestli jsem mohl něco udělat jinak. Jsem fyzickým typem hráče, rád hraju do těla. Cuknout na poslední vteřinu před soubojem by nikomu nepomohlo," stojí si za svým.

Důrazného obránce se zastal i generální manažer Flyers Ron Hextall, podle něhož je šestizápasová stopka poněkud tvrdá. „Hrála roli jeho reputace. Každý zná kluky, kteří v lize hrají tvrdě, a Gudy je jedním z nich. Není to nic negativního, máme rádi hokejisty, kteří hrají důrazně," míní Hextall.

Považujete trest pro obránce Gudase za adekvátní?
Ano, šestizápasový flastr je adekvátní
15,9 %
Ne, trest měl být tvrdší
65 %
Ne, trest měl být mírnější
10 %
Ne, trest měl být výrazně nižší
9,1 %
Celkem hlasovalo 30205 čtenářů.

Reklama

Související témata: