Hlavní obsah

Velké štěně ukázalo zuby. Český mladík zažil snový vstup do sezóny NHL

Praha

Tři medvědi se vzbouřili. A jeden byl z Česka. Hokejisté Boston Bruins v NHL porazili Columbus 6:3 a útok s Davidem Pastrňákem obstaral všechny góly. Top útok se předvedl. Brad Marchand (2+3 a 5 plusových bodů), David Backes (2+1+5) a dvacetiletý rodák z Havířova (2+2+6). „Dnes byl důležitý večer,“ řekl Marchand pro nhl.com.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Bostonský David Pastrňák (88) mezi obráncem Columbusu Ryane Murrayem (27) a brankářem Sergejem Bobrovským.

Článek

„Nemyslím, že jsme hráli špatně, byly tam jen dvě chyby, bylo to nešťastné, ale opravdu si myslím, že jsme v první třetině hráli dobře. Pak už šlo jen o to, dostat se zpátky do hry, myslím, že jsme ukázali charakter," byl spokojený také trenér Claude Julien, který před startem sezóny měl jasnou vizi s dvacetiletým českým forvardem.

„Pokud jde o Pastrňáka, chceme, aby udělal další krok vpřed. Je to ještě mladý hráč, má dvacet let, zesílil, je zkušenější."

Pastrňák je jedním z těch mladých na soupisce Bostonu, který může týmu pomoct a zvýšit větší šance v play-off. Zdobí ho šikovnost, rychlost. Na druhou stranu tu je tlak, se kterým se bude muset vyrovnat. „Snažím se být lepší každý den. Sezóna je dlouhá, chci udělat co nejvíce pro tým," dal si český útočník jasný cíl.

Kluk, který se vždy směje

„Vždycky chci hrát v top útoku," řekl Pastrňák. „Je to jeden z těch kluků, který je vždy rád na hřišti, vždy s úsměvem a vždy chce být lepší," řekl na adresu Čecha spoluhráč Patrice Bergeron.

Dvacetiletý Pastrňák prožil nejproduktivnější zápas v NHL. A to hrál jen 15 minut. Absolvoval utkání číslo 98 v NHL. A tohle si bude pamatovat. Celkově jeho statistiky ukazují 26 gólů a 30 asistencí. "Tohle mi hodně pomáhá, je radost hrát s těmito kluky," liboval si útočník.

Bergeron popsal Pastrňáka a další mladé hráče jako „velká štěňata" NHL s bezmeznou energií, nezkušeností, naivitou a nekonečným zdrojem zábavy. Něco na tom bude, mladí a neklidní.

Dubinsky byl zklamaný sám ze sebe

Columbus vedl po první třetině 2:0, poté v dalších dvou třikrát inkasoval. „Naštěstí to vyšlo, pokaždé to ale nemusí vyjít," varoval po utkání Marchand.

„Myslíme už na další zápas, nikdo takhle nechce začít, ale není důvod k panice. Jsme opravdu dobrý tým, v sobotu je další šance se ukázat," citoval server bluejacketsxtra.com Alexe Wennberga. „Jsem zklamaný sám za sebe," přiznal útočník Brandon Dubinsky, který si připsal pět mínusových bodů.

Reklama