Hlavní obsah

Dvě bitky Čechů v NHL. Dvoumetrový Šustr udělal krátký proces

Praha

Někdy to nejsou góly, kterými můžete týmu pomoct. Občas přijde v hokeji i čas na pěsti. Takto se v NHL předvedli v noci i dva čeští hokejisté, přitom rozdílných proporcí. Ondřej Palát je o 22 centimetrů menší, Andrej Šustr má dva metry, přesto se bili za jeden tým, oba za Tampu Bay. První ofenzívní útočník, druhý narostlý bek. Ve svém úvodním utkání nové sezóny se nakonec radovali z výhry 6:4 nad Detroitem.

Foto: Marek Burkert, Právo

Čeští hokejisté Tampy Bay Ondřej Palát (vlevo) a Andrej Šustr (vpravo) s bývalým spoluhráčem Radkem Gudasem.

Článek

Pětadvacetiletý Palát se do pěstních soubojů nepouští, možná i proto byl rychle pacifikován, když se proti němu postavil Jonathan Ericsson. Ani nestihl sundat rukavice, nedostal příležitost. Během pár sekund vše ukončili rozhodčí a ve třetí dvacetiminutovce si šli oba kohouti sednout na trestnou lavici. Bitka vznikla, protože rodák z Frýdku-Místku poslal k ledu Xaviera Ouelleta.

Opakem Paláta je stejně mladý, ale přes dva metry narostlý Šustr, který pomohl spoluhráči v nesnázích. Jonathan Drouin moc nestíhal. Kromě Stevea Otta šel za Detroit do akce i Brendan Smith a mohl si připadat jako při boxerském sparingu. Šustr si ho rychle přebral a s obráncem Red Wings svedl poměrně dlouhou bitku, v níž měl navrch.

Reklama

Související témata: