Hlavní obsah

Calgary - Edmonton 3:5Frolík skóroval i ve druhém duelu

New York
Aktualizováno

Michael Frolík se trefil v obou dosavadních zápasech Calgary v tomto ročníku. Jeho Plameny však prohrály s Edmontonem 3:5. Nasvhille vstoupil do nové sezóny vítězstvím 3:2 nad Chicagem. Vítězný start do sezóny mají za sebou také Letci z Philadelphie, kteří porazili Los Angeles 4:2 i díky asistenci Jakuba Voráčka a spolehlivě chytajícimu Michalu Neuvirthovi.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Michael Frolík (vpravo) oslavuje gól do sítě Edmontonu.

Článek
Fotogalerie

Výborně sehrané přesilové hry Nashvillu v kombinaci s nedisciplinovaností Chicaga rozhodly o vítězství domácích Predátorů 3:2. Hosté byli vyloučeni devětkrát, třikrát za to zaplatili inkasovaným gólem. Na všechny trefy Nashvillu nahrával Ryan Johansen, který ve všech třech případech vybízel spoluhráče ke střele od modré čáry.

Nejprve na 1:1 vyrovnával svým prvním gólem v novém působišti P. K. Subban. Sedmadvacetiletý zadák předvedl svůj typický obrovitý nápřah a vzápětí propálil vše před sebou. Na 2:2 pak ještě během úvodní třetiny dotahoval jeho spoluhráč Roman Josi.

Třetí a zároveň rozhodující zásah přišel v prostřední části opět po střele Josiho, tentokrát však byl autorem gólu tečující Mike Fisher. Nashville v této sezóně nastoupil k prvnímu utkání, Chicago je naopak po dvou zápasech stále bodově na nule.

Frolík skóroval i podruhé

Michael Frolík se trefil i ve druhém střetnutí tohoto soutěžního ročníku. Český útočník poslal v první třetině Calgary do vedení 2:1, když uspěl nenápadnou střelou od mantinelu.

Z vítězství 5:3 se však radovali hosté z Edmontonu. Dvěma góly k tomu přispěl německý útočník Leon Draisaitl, gól a dvě asistence si připsal devatenáctiletý kapitán Olejářů Connor McDavid.

Neuvirth pomohl Letcům k výhře

Flyers vstoupili do nové sezóny s Michalem Neuvirthem v brance, zatímco Steve Mason sledoval vystoupení svých spoluhráčů v Los Angeles jen ze střídačky.

Po bezbrankové první třetině se ve druhé dvacetiminutovce prosadili jako první Letci, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou z mezikruží Boyd Gordon. Neuběhla ani minuta a Sean Couturier kličkou do bekhendu zvýšil vedení Flyers na 2:0.

A tentýž hráč přidal i třetí trefu hostů. Voráček od levého mantinelu našel Travise Konecnyho, ten ještě posunul puk ke Couturierovi a ten pohotově prostřelil Zatkoffa.

Na 4:0 pak zvyšoval švýcarský obránce Mark Streit, jenž se trefil z úhlu, přičemž mu výrazně pomohl odraz kotouče o masku brankáře domácích.

Králové před druhou přestávkou ještě stihli korigovat stav na 1:4 díky střele Drewa Doughtyho. Zdramatizování zápasu ještě obstaral Brayden McNabb jehož tečovaná střela od modré skončila za zády Neuvirtha. Více však český gólman soupeři nedovolil a klání tak skončilo výhrou Letců 4:2.

Výsledky NHL
Nashville - Chicago 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Branky: 8. Subban, 17. Josi, 37. Fisher - 3. Krüger, 10. Hjalmarsson. Střely na branku: 27:24. Diváci: 17.256. Hvězdy zápasu: 1. Johansen, 2. Josi, 3. Subban (všichni Nashville).
Calgary - Edmonton 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Branky: 2. Monahan, 12. Frolík, 53. Jokipakka - 42. a 59. Draisaitl, 8. McDavid, 26. Eberle, 47. Letestu. Střely na branku: 35:29. Diváci: 19.289. Hvězdy zápasu: 1. McDavid (Edmonton), 2. Backlund (Calgary), 3. Eberle (Edmonton).
Los Angeles - Philadelphia 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)
Branky: 39. Doughty, 44. McNabb - 25. a 33. Couturier (na druhou Voráček), 24. Gordon, 39. Streit. Střely na branku: 25:30. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celý zápas, inkasoval dvě branky z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 92 procent. Diváci: 18.453. Hvězdy zápasu: 1. Couturier, 2. Konecny (oba Philadelphia), 3. Doughty (Los Angeles).

Reklama

Související témata: