Hlavní obsah

Jágr splnil úkol a dotáhl Rangers do play-off

NEW YORK

Jaromír Jágr splnil na druhý pokus to, co od něj vedení klubu New York Rangers očekávalo, když ho v lednu 2004 draze získalo z Washingtonu. Svými mimořádnými výkony v letošní sezóně dotáhl mužstvo do play-off, ve kterém Rangers chyběli od roku 1997. Svým způsobem tak z něj spadl velký balvan, protože jako na hvězdě týmu na něm ležela největší tíha odpovědnosti.

Článek

Jágr však už před sezónou věřil, že klub do play-off postoupí, možná byl tehdy ale jediný. "Nejspíš nebyl důvod nám věřit, že to dokážeme. Ale důležité je, že jsme tomu věřili my hráči. O tom to vždycky je. Nezáleží na tom, co si myslí novináři," řekl Jágr pro deník New York Times.

Proto teď cítí zadostiučinění. "Víte, z devadesáti procent jsem si byl jistý, že to dokážeme. Za sebe jsem rád, že se splnilo mé očekávání. Byl bych hodně naštvaný, kdyby se to nepovedlo. Ostatně bych byl první na ráně, kdo by za to mohl," dodal po zápase s Philadelphií.

Další dva klubové rekordy, ještě překonat Gravese

Proti Flyers si Jágr připsal asistenci a bodoval už ve dvanáctém utkání v řadě. I to mu stačilo k překonání dalších dvou klubových rekordů Rangers. Nejprve rekord týkající se nejvíce asistencí pravého křídla v sezóně. Ten původní držel s 62 přihrávkami Rod Gilbert.

A díky dvanácti střelám v zápase už má v této sezóně na kontě celkem 345 střel, což je o jednu jedinou více, než kdysi zaznamenal legendární hráč Rangers Phil Esposito. Nyní ještě čeká na zdolání rekordu Adama Gravese v počtu branek za sezónu. Autorovi 52 branek k tomu stačí  jediná úspěšná střela.

V sezóně už 34letý Jágr nasbíral 115 kanadských bodů a s jistotou míří pro svou šestou Art Ross Trophy v kariéře. Ve všech zápasech letošní sezóny byl tahounem týmu a jen málokdy vyšel bodově naprázdno. "Tak by to taky mělo být. Doufám, že se to v play-off nezmění," dodal na závěr Jágr.

Reklama