Hlavní obsah

Mrázkův konkurent čaroval! Jeden z nejlepších výkonů, jaký jsem kdy viděl, žasl trenér

Český gólman Detroitu Petr Mrázek po třech odchytaných utkáních, ve kterých devětkrát inkasoval, poprvé v sezóně NHL přepustil místo Jimmymu Howardovi a americký brankář zazářil. Na ledě v Madison Square Garden ho sice už po 69 sekundách hry překonal Mika Zibanejad, ale poté se Howard blýskl sérií skvělých zásahů a byl hlavním strůjcem výhry Rudých křídel 2:1 nad týmem New York Rangers.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Brankář Detroitu Jimmy Howard kryje v utkání proti týmu New York Rangers šanci Chrise Kreidera.

Článek

Howard kryl 32 střel a podle slov trenéra Red Wings Jeffa Blashilla předvedl jeden z nejlepších výkonů, jaký kdy u brankářů viděl. Dvaatřicetiletý gólman zlikvidoval sólové nájezdy Michaela Grabnera, Ricka Nashe a Jimmyho Veseyho a blýskl se zejména v závěru druhé části hry za nerozhodného stavu 1:1, kdy třemi bravurními zásahy v průběhu pouhých tří sekund zneškodnil střely Ryana McDonagha, Dereka Stephana i následnou dorážku Veseyho (viz. video).

„Narazili jsme na gólmana ve skvělé formě. Měli jsme pět nebo šest nájezdů a žádný nedotáhli. Zaslouží si uznání," vysekl trenér Rangers Alain Vigneault poklonu náhradníkovi českého brankáře Mrázka. O obrat v zápase se zasloužili autoři gólů Thomas Vanek a Drew Miller a Rangers poprvé v této sezóně na svém ledě padli.

Naopak na druhé straně gólman Henrik Lundqvist za vyrovnaného stavu daroval hostům vítěznou trefu. Při rozehrávce ho o puk obral Luke Glendening a po jeho přihrávce střílel Miller do prázdné branky (video).

„To se stává. Špatně jsem to vyhodnotil. Určitě ale kvůli té chybě nepřestanu jezdit za branku. Myslím si, že obráncům s rozehrávkou hodně pomáhám," konstatoval nevzrušeně švédský gólman.

Reklama

Související témata: