Hlavní obsah

Hokejový brankář Quick bude Los Angeles chybět asi tři měsíce

Hokejisté Los Angeles se budou muset v nejbližších třech měsících obejít bez brankářské jedničky Jonathana Quicka, který si v úvodním zápase NHL poranil třísla. Podle některých spekulací existovala varianta, že by se Kings pokusili místo zkušeného gólmana získat náhradu, kterou se mohl stát Ondřej Pavelec. Aktuálně to však vypadá, že kalifornský tým bude spoléhat na Jeffa Zatkoffa a Petera Budaje.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Brankář Los Angeles Jonathan Quick zasahuje v zápase se San Jose.

Článek

Třicetiletý Quick už má za sebou lékařská vyšetření a začal s léčbou. Podle Los Angeles Times absolvoval nechirurgický zákrok a na operaci nemusí. Délka jeho rekonvalescence se nedá přesně stanovit, generální manažer Dean Lombardi uvedl, že americký gólman, jenž se představil i na nedávném Světovém poháru v Torontu, bude mimo hru asi tři měsíce.

Již předtím se začalo spekulovat, že Los Angeles se budou snažit potíže vyřešit získáním zkušeného gólmana, kterým se měl stát ve Winnipegu odstavený Pavelec. Problémem je však vysoký plat českého brankáře a chybějící prostor pod takzvaným platovým stropem klubu. Kings by museli Quicka zařadit na seznam dlouhodobě zraněných hráčů, což se podle Lombardiho nechystají. "Teď ne," řekl jasně.

Hokejisté Los Angeles zatím prohráli všechny tři zápasy v sezoně, po nezdaru proti San Jose nestačili ani na Philadelphii a Minnesotu. Trenér brankářů Bill Ranford však věří, že Zatkoff a Budaj náročnou situaci zvládnou.

"Budeme je potřebovat oba. Oba byli dvojkami v lize a teď musejí být číslo 1A a 1B. Musejí být připraveni a dát nám šanci vyhrát," řekl Ranford. Podle všeho trochu více spoléhá na zkušenějšího Slováka. "Má spoustu zkušeností, více než Jeff. Věříme, že si budou navzájem pomáhat, navzájem se tlačit dopředu a pomohou nám toto období zvládnout," dodal Ranford.

Šanci připsat si první výhru v sezoně bude mít Los Angeles ve čtvrtek v noci. Kings se představí na ledě Dallasu, kterému budou v sestavě chybět zraněný Aleš Hemský a nemocný Jiří Hudler.

Reklama

Související témata: