Hlavní obsah

Česko-anglický slovník v Chicagu. Kvůli Kempnému jsem na jazykovce, směje se hvězda Jestřábů

Chicago/Praha

Kvůli svým nepřesvědčivým výkonům na zářijovém Světovém poháru byl pod terčem kritiky. Řešilo se, jestli má v tréninkovém kempu Chicaga šanci na vydobytí si pevného místa v NHL. Český hokejový obránce Michal Kempný však ukázal, že jeho uplynulá výborná sezóna v ruském Omsku nebyla náhodná. A u Jestřábů dostává hned v úvodu nového ročníku NHL dost prostoru.

Foto: DAVID BANKS, ČTK/AP

Michal Kempný (vlevo) z Chicaga je bráněn Kennym Agostinem ze St. Louis.

Článek

Gól ani asistenci si sice v prvních čtyřech zápasech nepřipsal, přesto u Blackhawks panuje s Kempným spokojenost. Svědčí o tom i fakt, že v průměru na ledě stráví přes osmnáct minut na zápas. Víc mají v Chicagu mezi obránci jen hvězdní Duncan Keith, Brent Seabrook a Niklas Hjalmarsson.

Přednost Kempný dostává mimo jiné před krajanem Michalem Rozsívalem či Trevorem van Riemsdykem. „Hraje opravdu velmi dobře. Vypadá to, že během předsezónního tréninkového kempu se dokázal přizpůsobit," chválí šestadvacetiletého Čecha Seabrook.

Právě jednatřicetiletý Kanaďan, jenž v NHL i v součtu s play off odehrál v NHL už téměř tisícovku zápasů a s Chicagem třikrát vyhrál Stanleyův pohár, nastupuje s Kempným v obranné dvojici nejčastěji.

Hokej probírají na střídačce i u videa

Když proto zámořské žurnalisty zajímalo, jak se spolu s Kempným, jehož angličtina není úplně stoprocentní, domlouvají, Seabrook se usmál. „Začal jsem kvůli němu navštěvovat jazykovou školu," vtipkoval olympijský vítěz z roku 2010.

„Mluvíme spolu, jak nejvíc to jde. Hokej probíráme i u videa, zpomalujeme si určité pasáže, abychom byli na stejné vlně. Učíme se, jak ten druhý hraje, stejně jako se za pochodu učíme i jazyk toho druhého," pokračoval Seabrook.

„Dost spolu komunikujeme i na střídačce, hlavně o tom, co se zrovna stalo na ledě. Během hry pak stejně používáte ty základní výrazy, kdy na sebe křiknete „hej" nebo „nahoru". Takže to není tak těžký, ale musíme na tom dál pracovat," ví Seabrook.

Reklama

Související témata: