Hlavní obsah

Legendě zkazil radost z historického zápisu Ovečkin. Vůbec nestárne, obdivují 68 v zámoří

Florida

„On snad vůbec nestárne,“ podivovali se s neskrývaným obdivem zámořští komentátoři nad dalším historickým počinem české hokejové legendy Jaromíra Jágra, který v duelu s Washingtonem (2:4) vstřelil jako teprve třetí v historii NHL 750. gól. Čtyřiačtyřicetiletý veterán ale nad dalším rekordním zápisem tolik nejásal.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Floridy v utkání proti Washingtonu sleduje dění na obří kostce.

Článek

V historických střeleckých tabulkách už jsou před ním jen ikony nejlepší hokejové ligy světa Wayne Gretzky (894 gólů) a Gordie Howe (801). „Je to moc pěkné, jenže já bych radši bral výhru. Takže je pro mě těžké se radovat," zlehčoval kladenský rodák svůj osobní milník po prohraném utkání.

Jágr se trefil poprvé v nové sezóně, čímž zároveň ukončil desetizápasové čekání na vstřelenou branku (včetně play off). „Vždycky je dobré dát první gól co nejdříve," kvitoval svůj zásah.

Jeho chvíle přišla v čase 14:10 ve druhé třetině, kdy si v přesilové hře nabruslil do ideální střelecké pozice a po parádním pasu od Barkova nedal brankáři Holtbymu šanci. Srovnal tím na 2:2 a vrátil svůj tým do hry.

„Bylo to celé dobře sehrané, dostal jsem výbornou přihrávku, otevřelo se přede mnou hodně prostoru. Měl jsem ale už spoustu šancí v předchozích zápasech, jenže jsem nezvládl puk dostat do brány, takže jsem rád, že se to tentokrát povedlo," těšilo slavnou 68.

Panteři však jeho počin k bodovému zisku nenasměroval, protože ve třetí třetině znovu strhl zápas na stranu Capitals Jágrův možný budoucí přemožitel v historických tabulkách Alexandr Ovečkin.

„Ve třetí třetině už jsme nehráli dobře. Z nějakého důvodu jsme se nedokázali na delší čas nacpat do jejich obranného pásma, abychom je unavili a vytvořili si šance. Nějaké jsme měli, ale nebylo jich dost," posteskl si Jágr.

Pro něho to nemusí být zdaleka poslední rekordní zápis v této sezóně. V 1633 duelech v NHL nasbíral už 1870 bodů a na druhého Marka Messiera ztrácí v produktivitě 17 bodů, Gretzky s 2857 body už je pro něj s velkou pravděpodobností nedostižný. Jágr figuruje také na šesté příčce v počtu asistencí (1120) a zaostává jen o 15 finálních přihrávek za  někdejším spoluhráčem z Pittsburghu Paulem Coffeym.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články