Hlavní obsah

Pastrňák sestřelil soupeře a bylo zle. Rozhodčí ho hned uklidil na trestnou lavici

Praha

David Pastrňák vstřelil pátý gól sezóny, patří mu jedenáctá příčka v bodování NHL, z českých hokejistů je nejproduktivnější. Útočník Bostonu ale umí o sobě dát vědět i silovějším pojetím. V utkání proti New York Rangers vyfasoval dvě minuty, když sestřelil protihráče atakem na hlavu. Dan Girardi chytal puk ze vzduchu, když se otočil, nestačil se divit, český hráč ho poslal nekompromisně k ledu. Kvůli tomu se hned strhla mela uprostřed hřiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pastrňák střílí góly, proti Rangres i přitvrdil.

Článek
Fotogalerie

Pastrňákovo levé rameno se dostalo do kontaktu s hlavou soupeře. Když se Girardi otočil, nemohl nic dělat, forvard Bostonu už byl od něj jen pár centimetrů. Rána jako z rozjetého vlaku, kterou nešlo ustát. Na červené čáře nastala strkanice, kde byl Čech první na ráně, rozhlížel se, odkud přijde odplata, ale rozhodčí ho rovnou doručil spěšně na trestnou lavici.

Girardi byl po hitu evidentně otřesený, ujal se ho okamžitě kustod týmu a několik střídání musel vynechat. NHL podobné zákroky velmi sleduje, bezpečnost na prvním místě. Otázkou tedy je, zda nepřijde dodatečný trest za tento faul, který byl v zápase odměněn dvěma minutami.

Své o tvrdé hře, která je ale občas za hranicemi pravidel, ví své také český obránce Radko Gudas, který má řízné pojetí v popisu práce. V přípravě na letošní NHL přišpendlil na hrazení Jimmyho Veseyho z Rangers a nastala bitka. Podobně dopadl po střetu se synem někdejšího reprezentačního zadáka Lea Gudase i Austin Czarnik z Bostonu, zde už urostlý bek Philadelphie vyfasoval od oddělení bezpečnosti hráčů stopku na šest zápasů.

Později se během čtvrtečního dne na twitteru NHL Player Safety objevila informace, že se v pátek bude Pastrňákův zákrok na hráče Rangers projednávat.

Reklama

Související témata: