Hlavní obsah

Oprášili jsme staré časy, říká Slovák, který s českým kolegou ubránil Jágra

Aleš Březina (Toronto)Sport.cz

Druhou výhru v novém ročníku NHL si nenechalo Toronto vzít. Maple Leafs k ní pomohl dánský brankář Frederik Andersen, který utkání s Floridou dochytal i s roztrženým obočím, a bezchybná česko-slovenská dvojice beků Roman Polák - Martin Marinčin. Jaromír Jágr se v dresu Panthers zapsal do statistik asistencí, ke skórování se ovšem sám nedostal. „Je zapotřebí si na něho ale stále dávat pozor. Člověk nikdy neví, co vykouzlí,“ říkal Marinčin po výhře svého týmu (3:2).

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Radost hráčů Toronta při utkání s Floridou.

Článek

Tentokrát jste po přesunech v sestavě nastoupil s Romanem Polákem...

Oprášili jsme staré časy. Hráli jsme spolu minulou sezónu. Když jsme spolu na ledě, tak hrajeme jednoduchý hokej. Snažíme se rychle dostat z obranného pásma.

Jakou osobností v mužstvu Floridy je Jaromír Jágr?

Je to jeden z nejlepších hráčů v NHL. Je zapotřebí si na něho stále dávat pozor. Člověk nikdy neví, co vykouzlí. Byl jsem hrozně rád, že jsem mohl hrát proti němu, a ještě že mi trenér dal zvláštní úkol hrát proti němu. Takže jsem byl rád, že nám dnes nedal gól a já tak splnil svoji úlohu na sto procent.

Je pro vás ve hře Toronta proti minulé sezóně něco zásadně jiného?

Systém je podobný. Změnily se pouze maličkosti. Máme mladší a dravější mužstvo. Potřebujeme však zkušenosti.

Nebyla v závěru nervozita, když jste vedli pouze o jednu branku?

Osobně nervozitou netrpím, jsem v zápalu hry a to člověk nemyslí na to, co se děje. Je to jiné, když někdo sedí na tribuně nebo na ledě. Na ledě hru vnímá zcela jinak. Snažili jsme se udržet výsledek, což se nám podařilo.

Takže jste v závěru nesledoval hodiny nad sebou?

Někdy se třeba podívám, ale hlavně jsem se soustředil na hru

Ale zápas jste museli otáčet...

V posledních zápasech inkasujeme jako první a musíme dotahovat, zatímco na začátku sezóny jsme inkasovali v závěru. Nedokáži to vysvětlit. Ve Winnipegu jsme vedli dokonce 4:0 a nakonec jsme prohráli v prodloužení. Těžko říci jestli to byl problém fyzický nebo psychický, zkrátka jsme přestali hrát svoji hru.

Ještě zpět k nedávnému Světovému poháru. Hrála tam řada Slováků, co jste říkal jejich výkonu?

Sledoval jsem všechny zápasy a jsem velmi rád, že se jim tak dařilo.

Reklama

Související témata: