Hlavní obsah

Jágr se omlouval. Co provedl dánskému brankáři?

Praha

Do statistik přidal asistenci a zápas, který jej zase posunul v historickém pořadí NHL. Ale také porážku 2:3 si v Torontu připsal hokejový útočník Jaromír Jágr se spoluhráči z Floridy. K tomu přišel i moment, po kterém se omlouval dánskému brankáři Frederiku Andersenovi.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Jaromír Jágr (68) z Floridy při utkání v Torontu.

Článek

Český křídelník vyřešil už v úvodu pokračování zámořské hokejové soutěže přečíslení dva na jednoho skvělou přihrávkou na Jonathana Marchessaulta, který v sedmé minutě otevřel skóre. Na brankáře Andersena si Jágr kromě toho jednou výrazně vyšlápl osobně. Ne snad střelecky, ale zavadil o jeho nohu a poslal ho tak k zemi. Záhy přijel s omluvou.

Pro Andersena to nebyl jediný atak, se kterým se musel vyrovnávat. V závěrečném dějství hrálo Toronto čtyřminutovou přesilovku za vysokou hůl Coltona Scevioura, kterou zasáhl právě domácího brankáře. Andersen musel být ošetřován, ale utkání s roztrženým obočím dohrál a dopomohl tak domácím k druhému vítězství na domácím ledě.

Čtyřiačtyřicetiletý Jágr, o kterého "pečovala" česko-slovenská obranná dvojice Roman Polák - Martin Marinčin, zaznamenal 1636. startem v NHL další posun v historických tabulkách. Na sedmém místě předstihl bývalého obránce Washingtonu, St. Louis a New Jersey Scotta Stevense. V této sezóně se může dostat i před šestého Davea Andreychuka (1639 utkání), pátého Chrise Cheliose (1651) a čtvrtého Marka Recchiho (1652). Rekordmanem je Gordie Howe s 1767 zápasy.

Reklama

Související témata: