Hlavní obsah

Tlustý po devíti letech opouští NHL a míří do Evropy

Praha
Aktualizováno

Po devíti letech strávených v nejlepší hokejové lize světa dává český útočník Jiří Tlustý NHL sbohem. Osmadvacetiletý kladenský odchovanec před sezónou usiloval o angažmá v Coloradu, kde ale neprošel zdravotními testy. A protože o jeho služby žádný další tým NHL neprojevil zájem, rozhodl se Tlustý podepsat kontrakt na jeden rok s finským Kärpätem Oulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jiří Tlustý.

Článek

"Prokázal své kvality na nejvyšší úrovni a věříme, že bude střelcem, kterého potřebujeme," řekl sportovní manažer Kärpätu Harri Aho.

Tlustý před loňským ročníkem podepsal jako nechráněný volný hráč roční smlouvu s New Jersey, kde se mu ale příliš nedařilo. Ve 30 zápasech si připsal jen dva góly a stejný počet asistencí. Sezóna navíc pro něj skončila už v lednu, když se musel podrobit operaci přetržených vazů v zápěstí.

Tlustý, kterého si v roce 2006 vybralo v draftu Toronto jako třináctého hráče v celkovém pořadí, strávil v NHL devět sezón v týmech Maple Leafs, Caroliny, Winnipegu a New Jersey. I s play off odehrál dohromady 450 zápasů, v nichž zaznamenal 89 branek a 88 přihrávek.

V Oulu najde českého parťáka, dres Kärpätu totiž obléká devatenáctiletý útočník Radek Koblížek.

Reklama

Související témata: