Hlavní obsah

Rána pro Hemského! Útočníka Dallasu čeká v NHL dlouhá pauza

Dallas

Velké zdravotní trable provázejí v úvodu sezóny českého hokejistu Aleše Hemského. Křídelník Dallasu je po operaci kyčle a svému týmu může chybět až půl roku. Informovaly o tom v pondělí oficiální internetové stránky texaského klubu.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Aleš Hemský před brankářem Benem Bishopem v utkání Světového poháru s USA.

Článek

Podle generálního manažera Stars Jima Nilla si třiatřicetiletý útočník přivodil zranění na zářijovém Světovém poháru. Světového šampióna z roku 2005 trápila třísla a zkraje nového ročníku zámořské soutěže týmu chyběl. V sobotu 22. října sice nastoupil doma proti Columbusu, stihl však odehrát pouze patnáct minut, aby znovu skončil na marodce.

Jak se ukázalo, jeho zranění je vážnějšího rázu. Pardubický odchovanec tak musí na hokej nějaký čas zapomenout. "Kvůli trhlině v chrupavce v jeho pravé kyčli absolvoval dnes ráno operaci. Mimo hru bude pět až šest měsíců," uvedl Nill na klubovém webu.

Někdejší forvard Ottawy či Edmontonu zaznamenal v 824 utkáních kanadsko-americké soutěže celkem 565 bodů za 170 gólů a 395 asistencí. V loňském ročníku byl s 39 body (13+26) šestým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Dallasu se i kvůli početné marodce, na níž se mj. ocitli třeba Jiří Hudler nebo Jason Spezza, příliš nevydařil vstup do nové sezóny. Hvězdy vyhrály z osmi zápasů jen tři, v Centrální divizi jim patří aktuálně až šestá příčka. Hemský by se do sestavy Stars mohl vrátit v březnu nebo v dubnu, přičemž poslední duel základní části NHL čeká celek z Texasu 8. dubna proti Coloradu. Není tedy jisté, zda se zkušený forvard v tomto ročníku soutěže na ledě ještě objeví.

Reklama

Související témata: