Hlavní obsah

Hvězdou úvodního měsíce NHL je kapitán Edmontonu McDavid

Nejlepším hráčem úvodního neúplného měsíce sezóny NHL je devatenáctiletý kapitán hokejistů Edmontonu Connor McDavid. Druhou hvězdou října byl vyhlášen obránce Montrealu Shea Weber, třetí skončil v tradiční anketě spoluhráč Jaromíra Jágra z Floridy Jonathan Marchessault.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Edmontonský útočník Connor McDavid (97) a obránce Ottawy Erik Karlsson (65).

Článek

Kanadský talent McDavid, jenž se stal před sezónou nejmladším kapitánem v historii NHL, je po úvodních devíti duelech nejproduktivnějším hráčem soutěže. Do sezóny vstoupil dvěma tříbodovými zápasy za sebou a celkově nasbíral 12 bodů za pět gólů a sedm asistencí.

Jen o dva body méně si připsal za čtyři branky a šest asistencí Weber, jenž do Montrealu přišel v létě z Nashvillu výměnou za jiného obránce P.K. Subbana. I díky výkonům jednatřicetiletého zadáka Canadiens z úvodních devíti duelů osm vyhráli a jeden prohráli v samostatných nájezdech a se 17 body vládnou NHL.

Pětadvacetiletý Marchessault se s šesti góly dělí o pozici nejlepšího střelce NHL a celkem v dresu Panthers zaznamenal 11 bodů. Hráč, který si před touto sezonou připsal v elitní soutěži jen 19 bodů, bodoval v sedmi z devíti zápasů tohoto ročníku.

Nejlepším nováčkem byl vyhlášen centr Toronta William Nylander, jenž stejně jako Marchessault nasbíral 11 bodů a z debutujících hráčů v NHL je nejproduktivnější.

Reklama

Související témata: