Hlavní obsah

Havlát by měl v sobotu hrát, na marodce je Bonk

Zatímco jeden český hokejista se připravuje po vleklém zranění na návrat do NHL, druhý se zařadil na marodku svého týmu. Útočník Montrealu Radek Bonk chyběl spoluhráčům v pondělním utkání proti Ottawě kvůli poranění nohy. V mužstvu Senátorů se naopak na návrat do sestavy těší Bonkův krajan Martin Havlát. Podle zpráv z Ottawy by měl nastoupit v sobotním utkání proti Torontu.

Článek

Bonk vynechal už včerejší trénink hokejistů Montrealu, přičemž klub nezveřejnil žádné podrobnosti. Hlavní kouč týmu Bob Gainey pouze jeho nenasazení do dnešního zápasu s Ottawou vysvětlil tím, že se jedná o citlivou záležitost v oblasti nohy českého útočníka.

Zranění si měl Bonk přivodit v sobotním utkání s New Jersey, stejně jako další útočník Canadiens Steve Begin. Místo nich dostali proti Ottawě příležitost Nicklas Sundström a Richard Zedník a tým povolal z farmářského celku dalšího útočníka Maxima Laperriera.

Havlát má schválen návrat

Ottawa Senators naproti tomu stanovili definitivní datum návratu Martina Havláta na led. Čtyřiadvacetiletý útočník, jenž si koncem listopadu vážně poranil rameno, má nastoupit v sobotním derby s Torontem.

Informaci zveřejnil klub z kanadské metropole na své oficiální internetové stránce poté, co Havlát podstoupil závěrečné vyšetření u specialisty Anthonyho Miniaciho z Clevelandu, jenž ho 10. prosince operoval. Utkání s Torontem bude pro Senátory předposledním v základní části, před play-off je čeká už jen příští úterý duel s New Yorkem Rangers.

Reklama