Hlavní obsah

Jágr není zraněný. Proti Tampě může hrát, otestoval se při nočním tréninku

Český hokejový útočník Jaromír Jágr z Floridy, který nedohrál sobotní duel ve Washingtonu, by se měl v dnešním domácím utkání proti Tampě Bay vrátit do hry. Jágr odstoupil z předchozího zápasu už v první třetině a podle trenéra Panthers Gerarda Gallanta nebyly důvodem problémy s třísly, ale takzvaný koňar.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Jaromír Jágr (68) z Floridy při utkání v Torontu.

Článek

Dnes se Jágr zúčastnil naplno ranního rozbruslení. "Je v pořádku. Dostal koňara a včera se cítil už o hodně lépe. V noci byl sám na ledě a je připravený nastoupit," řekl serveru nhl.com Gallant o čtyřiačtyřicetiletém nejstarším hráči soutěže, který si v této sezóně připsal ve 12 zápasech pět bodů za gól a čtyři asistence.

Jágr otestoval svůj stav při svém tradičním nočním individuálním tréninku. "Ví, co sám potřebuje, aby byl připravený hrát. Ví, co jeho tělo potřebuje. Když je vám čtyřiačtyřicet, budete cítit nějaké bolesti. Tvrdě maká, aby se mohl zapojit do hry," doplnil Gallant.

Ve čtvrtek proti San Jose by se mohl vrátit do sestavy Floridy také finský útočník Jussi Jokinen, který se po zranění v dolní části těla zapojil do tréninku. V minulé sezoně byl Jokinen s 60 body druhým nejproduktivnějším hráčem Floridy za Jágrem, který zaznamenal 66 bodů.

Na marodce mají Panthers stále další ofenzivní opory Nicka Bjugstada (zlomená ruka) a Jonathana Huberdeaua (Achillova šlacha).

Reklama

Související témata: